I SUZE DIO LINO VIŠEBOJCA

OŠ Davorin Trstenjak iz Hrvatske Kostajnice

02.11.2010 u 15:21

Bionic
Reading

Lino višebojac redovito izmamljuje najljepše osmijehe na dječjim licima, ali se tu i tamo pojavljuju i suze. Poneki put su to suze radosnice, poneki put teku iz tužnih očiju. Dogodilo se to i u Hrvatskoj Kostajnici, gdje učenik sedmog razreda OŠ Davorin Trstenjak Pavle Pavišić nije mogao suspregnuti suze nakon što je u vrlo neizvjesnom pripetavanju izgubio od godinu dana mlađeg i rastom nižeg Ante Bolčevića

Na kraju natjecanja oba dječaka imala su po 130 bodova, a za odlučivanje o pobjedniku izabrali su rukomet. Što ne čudi, jer je sportski gost bio rukometaš Zagreba i hrvatske reprezentacije Ljubo Vukić.

Nakon izmjene čak šest udaraca, sretniji i spretniji bio je Ante koji uopće nije računao na pobjedu. Unatoč tuzi, Pavle mu je sportski čestitao, da bi kasnije nakonferenciji za novinarsku ekipu škole brojnim zanimljivim pitanjima 'rasturio' Ljubu Vukića. Konferencija je bila odlično pripremljena, baš kao i brojne oglasne ploče u predvorju škole koje su propagirale bavljenje sportom, pošteno navijanje te jasno i glasno rekle stop nasilju na sportskim terenima. Učenici škole nisu ostali samo na maštovitim slikovnim i pisanim porukama, nego su i na djelu pokazali kako se doista treba ponašati na sportskim događanjima, za što zaslužuju veliku pohvalu. Baš kao i tri djevojčice koje su svojim velikim veseljem doprinijele dojmljivom Lino višebojcu u Hrvatskoj Kostajnici. To su Marija Letić, koja je unatoč svom hendikepu hrabro sudjelovala u plesnoj točki, Marta Vuković, koja je biranim riječima opisala svoj dječji svijet bez zla, i Adela Zličarić, koja je pobjedu radosno podijelila s prijateljicama iz razreda.