7. LISTOPADA

Lino višebojac u Daruvaru

06.10.2010 u 09:35

Bionic
Reading

Nakon što je 30. rujna u Novoj Gradiški svečano otvorena peta po redu sezona Lino višebojca, ovaj jedinstveni projekt Podravke, Sportskih novosti i HT-a dolazi u Bjelovarsko-bilogorsku županiju

Domaćin je OŠ Vladimir Nazor iz Daruvara, čijih će 970 učenika imati izuzetnu priliku za druženje s europskom prvakinjom u bacanju diska Sandrom Perković i mladim igračem Hajduka Antom Aračićem. Ovi vrhunski sportaši pokazat će djeci dio svog bogatog sportskog iskustva i pomagati im u osvajanju bodova u trčanju, skoku u dalj, izvođenju slobodnih udaraca na gol, pogađanju košarkaških obruča, potezanju užeta i štafetama. Sandra i Ante uručit će pehare najboljim pojedincima Lino višebojca koji će usto izboriti plasman u finale tog zanimljivog natjecanja.

Lino višebojac, kao zajednički projekt Podravke i Sportskih novosti, u četiri godine postao je pravi festival dječje radosti i kreativnosti. Potaknutom idejom legendarnog kapetana 'vatrenih' Zvonimira Bobana da spoji sport i kulturu te promovira istinske ljudske vrijednosti, Lino višebojac dosad je razveselio više od 90.000 djevojčica i dječaka iz cijele Hrvatske. O tome koliko je važno izboriti pobjedu, ali isto tako koliko je važno boriti se sportski, pomoći svom timu i stisnuti ruku boljemu od sebe, djeca su učila kroz druženje s najboljim hrvatskim sportašima. Dres Lino višebojca ponijeli su, pored ostalih, Blanka Vlašić, Goran Ivanišević, Janica Kostelić, Mirza Džomba, Ivano Balić, Robert Prosinečki, Mirko Filipović, Filip Ude, Igor Vori, Domagoj Duvnjak, Luka Modrić, Slaven Bilić, Martina Zubčić, Gordan Kožulj, Manuel Štrlek i Igor Hinić.

Daruvarski višebojac, na kojemu će učenici OŠ Vladimir Nazor predstaviti i svoje kulturno-umjetničko stvaralaštvo te najbolji literarni rad na temu Svijet po tvom, održat će se u četvrtak 7. listopada s početkom u 11 sati.