NOVI ŠIBENSKI JUNACI

Čokolino višebojac u OŠ Petra Krešimira IV u Šibeniku

16.09.2010 u 09:49

Bionic
Reading

Posljednji Čokolino višebojac u sezoni 2009/10 održan je u OŠ Petra Krešimira IV u Šibeniku potvrdivši još jednom da je to projekt koji izaziva izuzetno pozitivne emocije kod djece. U neponovljivoj atmosferi uživali su i učenici i nastavnici, a pobjednici Josip Sladić i Lucija Vuković, postali su novi sportski junaci među svojim vršnjacima.

Kad su se visoko podignutih ruku popeli na pobjedničko postolje i primili pehare iz ruku Branka Karačića, trenera i Arijana Ademija igrača NK Šibenik, cijela dvorana stala je na noge.

Više od 900 navijača gromkim je pljeskom nagradilo najbolje višebojce, a neki učenici čak su poželjeli da im se uz sportske zvijezde na majice i papiriće potpišu i Josip i Lucija. Sa širokim osmjehom na licu, baš onakvim kakvog je zamislio legendarni kapetan nogometne reprezentacije Zvonimir Boban kada je pokretao ovaj projekt, šibenski pobjednici počeli su sanjati svoj sportski san. San koji će postati stvarnost preskoče li još jednu stepenicu, a to je veliko finale Čokolino višebojca predviđeno za 21. i 22. svibnja u Našicama. O odlasku u Našice mašta i Sara Jurić Peić koja je vrlo slikovito prikazala svijet kakvog vidi svojim očima. Za sada Sara je nagrađena Čokolino paketom,a uvrsti li njen rad stručni prosudbeni sud sačinjen od književnika i novinara među tri najbolja u sve 24 škole sudionice ovogodišnjeg Čokolino višebojca i ona će uživati u dvodnevnom boravku u Slavoniji.