OŠ IVE ANDRIĆA U ZAGREBU

Četiri finalista iz zagrebačke osnovne škole

11.03.2014 u 11:23

Bionic
Reading

Učenici zagrebačke osnovne škole Ive Andrića pripremali su se za svoj prvi Lino višebojac dvadesetak dana. Izrađivali su transparente, osmišljavali slogane potpore razrednim predstavnicima, pisali literarne radove, oslikavali majice, ucrtavali lik Lino medvjedića na navijačke table i kape.

Veliku potporu u svim aktivnostima pružali su im nastavnici koji su u projektu prepoznali iznimne vrijednosti bitne za poticanje dječje kreativnosti, sportskog duha i fair ponašanja na sportskim terenima. Stoga ne treba čuditi da je Lino višebojac u njihovoj školi bio jedan od ponajboljih ikada održanih u glavnom gradu Hrvatske i da su zaslužili tri desetke.

Teško je reći tko je bio bolji - izvođači uvodnog programa među kojima su plesači Karlo i Ema odmah osvojili pozivnicu za nastup u finalu, navijači koji su stvarali zaglušujući okvir natjecanja ili pak višebojci među kojima su najbolji bili Ana Radoš (160 bodova) s drugim rezultatom sezone te Dino Medić koji je do trona došao u dodatnom razigravanju. Uz njih velike pohvale zaslužuju Antonio Zagorec koji je najozbiljniji kandidat za trofej fair play, Petra Gredelj Kovačić za svoje stihove o savršenom svijetu bez gladne i nesretne djece, Roko Pezelj koji je zanimljivo oslikao svoje lice te 3.a i 7.b razred koji su proglašeni za najbolje navijačke skupine.

U odličnu Lino priču u školi u naselju Sopot savršeno su se uklopili mladi Dinamovci Arijan Ademi i Duje Čop. Arijanu je ovo bilo već treće gostovanje na Lino višebojcu, pa je možda zato odlučio ovaj puta pokazati i svoj košarkaški talent. U dvoboju protiv Mare Barbarić Arijan je precizno ubacio sva slobodna bacanja što je bio prevelik izazov osmašici koja trenira košarku. Stoga je obraz navijača odlučio obraniti Bruno Jurec, inače golman, koji je obranio oba Dujina udarca i gotovo izbušio mrežu svojim jakim udarcima.