NA DRVETU NIKNULA PODRAVKINA SRCA

Lino višebojac u OŠ Eugena Kumičića u Slatini

21.03.2012 u 09:16

Bionic
Reading

U predvorju OŠ Eugena Kumičića u Slatini ovih je dana procvalo drvo. No umjesto zelenih listova na granama se njišu crveno-bijela srca, a sve to sa strane u raznim sportskim pozama prati medvjedić Lino. Tako su učenici škole poželjeli dobrodošlicu Podravki koja im je zajedno sa svojim partnerima Sportskim novostima i HT-om u goste dovela Lino višebojac.

U čast Linu ispjevali su i duhovite stihove, napisali stotine stranica svog pogleda na svijet, nacrtali brojne šarene transparente, oslikali svoja lica. Dan održavanja Lino višebojca proglasili su svečanim sportskim danom, pa nastave uopće nije bilo. Od jutra u školi se pjevala himna Lino višebojca, dovršavali se pomponi i navijački rekviziti, glasno odjekivale trube i bubnjevi, uvježbavale plesne točke i zborske pjesme.

Veselje se iz škole prelilo na ulice Slatine, jer su se učenici morali preseliti u gradsku dvoranu s obzirom da je njihova školska premala za ovakvo veliko događanje. A u dvorani je nastao pravi navijački urnebes koji je utihnuo jedino kada je Sara Cibok iz osmog razreda čitala svoj nagrađeni rad i kada se učenik sedmog razreda Marko Kenjević pokušavao koncentrirati za izvođenje slobodnih bacanja protiv rukometaša Perice Lelića. Marku tišina nije pomogla, ali je ipak nagrađen za hrabrost, baš kao i Ivona Prša iz petog razreda koja se ogledala u izvođenju penala s rukometašicom Majom Kožnjak.

Slatinski Lino višebojac sav je zapravo bio u znaku rukometa, jer se osim Maje, igračice RK Podravka-Vegeta i Perice koji brani za RK Nexe, s djecom družio i legendarni trener Kasim Kamenica. Glasno se pjevala 'Morska vila', u rukometu je bilo najviše pogodaka, a i ukupna pobjednica Nikolina Mavrović (120 bodova) pohvalila se da trenira upravo ovaj sport. Rukometno znanje iskazao je i pobjednik kod dječaka Domagoj Jug koji je osvojio 140 bodova, a prvačić Ivan Brezović, koji je proglašen za najmasku, tiho je prozborio da bi i on jednog dana htio biti golman kao Perica.