1. OŽUJKA

Lino višebojac u Desiniću

28.02.2012 u 13:16

Bionic
Reading

Učenici OŠ Đure Prejca iz Desinića, koja predstavlja Krapinsko-zagorsku županiju u šestoj sezoni Lino višebojca imat će ovog četvrtka izuzetnu priliku druženja s velikim sportskim zvijezdama.

Medvjedić Lino u goste im dovodi Silvija Marića, jednog od legendarnih vatrenih koji je na svjetskom nogometnom prvenstvu u Francuskoj osvojio brončanu medalju i novu hrvatsku plivačku nadu Mihaela Vukića, osvajača srebrne medalje na svjetskom juniorskom prvenstvu na 50 metara delfin. Silvio i Mihael pomagat će višebojcima u osvajanju bodova u trčanju, skoku u dalj, nogometu, rukometu, košarci i potezanju užeta, podučiti ih fair ponašanju i navijanju. Najboljima će uručiti pobjedničke pehare i pozivnicu za nastup na velikom finalu Lino višebojca, a usto u razgovoru sa članovima novinarske grupe učenicima prenijeti i svoja sportska iskustva.

Lino višebojac u Desiniću je 138. natjecanje po redu u šest godina održavanja ovog zajedničkog projekta Podravke, Sportskih novosti i HT-a pokrenutog prema ideji Zvonimira Bobana radi poticanja školskog sporta i dječje kreativnosti. Do sada se u Lino višebojac uključilo više od 100 000 osnovaca iz cijele Hrvatske koji su osim sportskih vještina i fair navijanja, pokazali i zavidno kulturno-umjetničko stvaralaštvo i maštovitost u predstavljanju svojih talenata. Posebnu notu cijelom projektu daje činjenica što on ostvaruje sportske snove pobjednicima, pa su tako tri dječaka i jedna djevojčica putovali na vrhunska sportska događanja u Barcelonu, Hamburg i London gdje su upoznali svoje sportske idoleMessija, Modrića,Vorija, Duvnjaka, Lackovića, Kranjčara...

Lino višebojac u OŠ Đure Prejca iz Desinića održava se u četvrtak 1. ožujka, a započinje u 11 sati.