8. PROSINCA

Lino višebojac u Koprivnici

08.12.2011 u 11:23

Bionic
Reading

Stolnotenisač Zoran Primorac, osvajač olimpijskog srebra, tri svjetske srebrne medalje, tri svjetske bronce, dva europska zlata i brojnih drugih trofeja sportski je gost Lino višebojca koji se održava u četvrtak, 8. prosinca u OŠ Đuro Ester u Koprivnici.

Jednom od najboljih hrvatskih sportaša pridružit će se i domaće snage - sportaši koji su nekada pohađali ovu školu, a danas postižu zapažene rezultate – Mario Gregurina, igrač NK Slaven Belupa i Jurica Srbiš, višestruki juniorski prvak Hrvatske u šahu i član hrvatske šahovske reprezentacije. Oni će se družiti s višebojcima i pomagati im u osvajanju bodova u trčanju, skakanju, izvođenju slobodnih bacanja, potezanju užeta i pucanju penala. Zajedno s medvjedićem Linom na kraju natjecanja uručit će pehare pobjednicima koji će tako steći pravo nastupa u velikom finalu Lino višebojca.

Osim u sportu učenici OŠ Đuro Ester iz Koprivnice imat će tijekom Lino višebojca priliku iskazati i svoja postignuća u kulturnom stvaralaštvu, a bit će predstavljen i najbolji literarni rad na temu 'Svijet po tvom'. Bit će to 132. po redu Lino višebojac u šestoj sezoni zajedničkog projekta Podravke, Sportskih novosti i HT-a kojeg je osmislio legendarni kapetan vatrenih Zvonimir Boban.

Do sada je u Lino višebojcu sudjelovalo više od 100 000 učenika iz svih hrvatskih županija koji su se u posebnoj navijačkoj atmosferi družili s istaknutim hrvatskim sportašima kao što su Blanka Vlašić, Ivano Balić, Luka Modrić, Duje Draganja, Janica Kostelić, Slaven Bilić, Igor Hinić, Martina Zubčić, Manuel Štrlek, Sandra Perković, Ivan Ljubičić, Igor Vori, Gordan Kožulj, Filip Ude, Mario Ančić, nogometaši Hajduka, Dinama, rukometašice Podravke…

Lino višebojac kojemu je domaćin OŠ Đuro Ester će se održati u dvorani Srednje škole s početkom u 11 sati.