SPLIT I KORČULA

Lino višebojac u Dalmaciji

13.10.2011 u 13:07

Bionic
Reading

Nakon dva odlično organizirana Lino višebojca u kojima su uživali osnovci iz Pakraca i Garešnice, projekt Podravke, Sportskih novosti i HT-a seli na jug. Medvjedić Lino svoju će čarobnu priču, u kojoj je do sada uživalo gotovo 100 000 djece iz cijele Hrvatske, ispričati učenicima škola u Splitu i Korčuli.

Najprije će se u četvrtak 13. listopada od 12 sati družiti s učenicima OŠ Ravne Njive iz Splita kojima će u goste dovesti hrvatske taekwondo reprezentativke Anu i Luciju Zaninović. Sestre blizanke od kojih je Lucija aktualna europska prvakinja,a Ana najbolja taekwondoašica svijeta, malim će višebojcima pomagati u osvajanju bodova u trčanju, skoku u dalj, izvođenju slobodnih udaraca na gol, pogađanju košarkaških obruča, potezanju užeta i štafetama.

Dan kasnije u petak 14. listopada s djecom iz OŠ Petra Kanavelića družit će se jedan od najboljih hrvatskih rukometaša Nikša Kaleb. Nikša će učenicima posebno objasniti kako se fair i sportski trebaju ponašati na terenu i u gledalištu, podijeliti im autograme te pobjednicima uručiti pehare koji su ujedno i pozivnica za nastup u finalu Lino višebojca krajem svibnja sljedeće godine.

Lino višebojac u OŠ započinje Petra Kanavelića u Korčuli započinje u 11 sati, a učenici će ga otvoriti svojim prigodnim kulturno-umjetničkim programom.