OŠ BRAĆA RADIĆ

Na Lino drvu niknuli osmjesi

09.03.2011 u 15:42

Bionic
Reading

Pakračke ulice, još uvijek prepune ratnih ožiljaka, u četvrtak 3. ožujka oživjele su šarenim bojama i veselim dječjim glasovima. Od ranih jutarnjih sati prema OŠ Braće Radić kretale su se bučne skupine našminkanih učenika u raznobojnim majicama na kojima se ponosno isticao lik Lino medvjedića,a školske torbe zamijenili su maštovito oslikani transparenti.

U školi, umjesto redovne nastave, odvijala se praktična koju zasigurno nikada ne će zaboraviti ni mali ni veliki. Danima izrađivani crteži i plakati postavljani su na zidove, na vratima 12 nižih razreda osvanuli su Lino kalendari za koje su djeca sama napisala stihove, u hodniku je niknulo ogromno Lino drvo s velikim crveno-bijelim srcima, a lik omiljenog medvjedića našao se čak i na akvariju. S razglasa je odzvanjala himna Lino višebojca, a najčešće pitanje koje se čulo bilo je dolazi li doista Vilibald Kovač u Pakrac.

I kad je mladi pjevač izišao iz Podravkinog automobila na školskim prozorima natiskalo se stotinu nasmiješenih lica, a zgradom se prolomio vrisak koji se mogao mjeriti decibelima. No bila je to tek uvertira za zaglušnu atmosferu koju je osam stotina učenika OŠ Braća Radić stvorilo u dvorani. Bio je to jedan od najbučnijih, ali i najljepših Lino višebojaca u pet sezona održavanja ovog zajedničkog projekta Podravke i Sportskih novosti, kojem se lani pridružio i HT.

Voditelj Roberto Anić nije morao poticati gledatelje na navijanje, njihove ruke stalno su bile u zraku, gromko su se pjevale navijačke pjesme, bučno bodrili razredni predstavnici. Uz Vilija čiji je nastup izazvao pravu euforiju, veliki pljesak dobio je i rukometaš Zlatko Horvat koji je osim u pokazivanju svog rukometnog umijeća veliku strpljivost morao iskazati i u dijeljenju autograma. Bučno su pozdravljene i Anđelka Rosman koja je pripremila najbolji uradak na temu 'Svijet po tvom', Ariana Djurkov koja je zajedno sa svojim medvjedićem proglašena za naj navijačicu te Ivan Martinelli koji je u izvođenju penala bio uspješniji od Zlatka Horvata

Sjajna atmosfera ponijela je i male višebojce, pa je pobjednica kod djevojčica Franka Šimić, učenica šestog razreda osvojila čak 160 bodova. Na pobjedničko postolje popela se s najvećim osmijehom na licu čvrsto stišćući prvi pehar kojeg je ikada dobila. Pobjednik kod dječaka, osmaš Jurica Sandrini bio je ponosan što je brojnim do sada osvojenim nagradama dodao još jednu, najslađu.