REZERVNA IGRAČICA NA POBJEDNIČKOM POSTOLJU

Lino višebojac u OŠ Selnica

28.02.2011 u 12:53

Bionic
Reading

Proglašenje pobjednika Lino višebojca u OŠ Selnica učenica sedmog razreda Katarina Sić dočekala je s nevjericom, a onda je iz njenih očiju potekla bujica suza. Ni zagrljaji prijateljica ni stisak ruke nastavnice tjelesnog nisu ih mogli zaustaviti. Plakala je i na pobjedničkom postolju kada joj je Maja Kožnjak, rukometašica Podravka Vegete, predala pehar.

Tek nakon desetak minuta uspjela je promucati: 'Još uvijek ne vjerujem da sam najbolja, bila sam rezerva, nastavnica me uvrstila u ekipu nakon što se Pavla Jurović razboljela i stvarno nisam očekivala da ću nešto postići. Ne bavim se sportom, ranije sam malo igrala nogomet i ovo je prvi pehar kojeg sam osvojila'.

Za razliku od nje pobjednik kod dječaka Dominik Bistrović, najviši od svih natjecatelja, iako tek u šestom razredu, veselo je skakao po dvorani, grlio se s ostalim višebojcima ne skidajući osmijeh s lica. Važio je za favorita, na mnogim transparentima šarenim slovima bilo je ispisano njegovo ime i tu podršku je opravdao osvajanjem 140 bodova. Neskriveno veselje podijelio je s drugim sportskim gostom selničkog Lino višebojca, višestrukim juniorskim prvakom Europe u speedwajuJuricom Pavlicom

Osim pobjednicima u višeboju i Lauri Novak, autorici najboljeg rada koja je poželjela svijet prepun dobrih prijatelja, Lino višebojac pružio je puno radosti i ostaloj djeci iz Selnice. Učenicima osnovne škole koji su uz maštovite plakate i transparente pripremili i raznovrsne kostime i maske, pridružili su se i mališani iz tamošnjeg dječjeg vrtića. Male Međimurce bilo je lako svrstati po razredima, jer prvačići su se pretvorili u male Liniće, drugi razredi su se okitili šarenim cvjetovima, treći su bili gljivice, četvrti ponosno predstavili svoju eko školu, petaši su nosili kape s imenima višebojaca, šestaši su se okitili crveno bijelim rekvizitima hrvatske reprezentacije, a najstariji učenici obukli su crvene, odnosno plave majice svojih razreda. Uz glasno navijanje pružili su prekrasan dekor za još jedno nezaboravno Lino druženje.