I RODITELJI SU NAVIJALI

Lino višebojac u OŠ Matije Petra Katančića u Valpovu

14.02.2011 u 10:33

Bionic
Reading

Osnovnu školu Matije Petra Katančića, domaćina 110. Lino višebojca u Valpovu nije bilo uopće teško pronaći. Satima prije početka prema njoj su hitali učenici s maštovitim maskama na licu i sa šarenim transparentima na kojima su uz medvjedića Lina ponosno stajala imena razrednih junaka.

Navijačkoj atmosferi uz 800 učenika nisu mogli odoljeti ni brojni roditelji koji su tražili mjesto više u dvorani. Pravi Lino grad dodatno je oživio kada je u njega kročio omiljeni Lino medvjedić koji je naravno, najveće oduševljenje izazvao kod najmlađih među kojima su kao posebni gosti bili i mališani iz Dječjeg vrtića Bambi.

Velike ovacije doživjeli su i predstavnici NK Osijek, Robert Špehar, bivši hrvatski reprezentativac, a danas direktor ovog kluba i njegov sedamnaestogodišnji sin Dino, nogometna nada koja je već sa 16 godina obukla dres prve ekipe. Robertu Špeharu ovo je već treće sudjelovanje u Lino višebojcu i nije krio veliko zadovoljstvo što je i njegov nasljednik mogao sudjelovati u ovom jedinstvenom projektu. Kao iskusni Lino višebojac odmah je primijetio i novost - himnu u izvođenju Vilibalda Kovača, pa je zajedno s cijelom dvoranom zaplesao u njenom ritmu.

Tako je stvorena euforična atmosfera u kojoj su se natjecatelji trudili postići što bolje rezultate. Djevojčice su se najviše zadržavale pored nogometnog gola, jer je tu pomagao mlada nada Dino, a dječaci su iskazali dobre rezultate u rukometu. Posebna napetost bila je u potezanju užeta, gdje je čak u trećem pokušaju dobiven pobjednik. Mali Valpovčani srčano su se borili za svaki bod, a na kraju pobjedničke pehare osvojili su Korina Bogdan iz sedmog razreda sa 130 bodova i Domagoj Babok iz osmog razreda sa 140 bodova. Osim pehara pobjednici su dobili i poklon pakete Podravke, kao i svi ostali višebojci te najbolje maskirani mali Luka iz prvog razreda i Iva Kovačević iz sedmog razreda koja je napisala najbolji rad na temu 'svijet po tvom'. Poklone su predavali predstavnici Podravke u regiji Slavonija Jasmina Sabolić, Siniša Bardek i Ivica Ećimović izrazivši zadovoljstvo odličnom organizacijom događanja.