NLB LIGA

Zagreb želi skinuti skalp Union Olimpiji

04.12.2010 u 09:00

Bionic
Reading

Pred košarkašima je deseto kolo regionalne NLB lige, a derbi će se igrati u Ljubljani gdje domaća Union Olimpija, koja se ove sezone preporodila, dočekuje Zagreb čiji rezultati zasad nisu na razini očekivanih

Nakon što je klupu 'mrava' napustio Denis Bajramović, Zagreb se polako počeo dizati iz letargije. Zagrebaši su, istina, poraženi nedavno doma od Prostejova u EuroChallenge kupu, no iz Trnskog dolaze optimistične najave uoči sraza s Olimpijom. Ljubljančani su, pak, za razliku od zagrebačkog suparnika, tijekom tjedna pobijedili u Euroligi Armani Jeans.

'Momčad koja je hit Eurolige zaslužuje svaki mogući respekt. Dobro su posloženi, na svakoj poziciji najmanje poduplani. Trener je vrhunski, nije mu ovo prva sezona, vidi se sustav rada. Čvrsta momčad koja zna i može, napadački odlični. Osim što ih respektiramo, ne bojimo ih se, ne idemo u Ljubljanu spuštenih gaća. Idemo se boriti, dobro smo se pripremili za njih. Znamo kako im se suprotstaviti. Dakle, ono što vam mogu reći je da ćemo nastojati ubrzati loptu, a ne igrati na njihovu postavljenu obranu jer to onda neće biti nikako dobro, pogotovo što nemamo pravu četvorku. Imamo brzog playa i to moramo iskoristiti. Ne smijemo previše držati loptu kod sebe. Za susret protiv Zmajčeka na dispoziciji i dalje nema centra Marija Kasuna i playa Tonija Prostrana koji su ozlijeđeni, a neće biti u sastavu ni Darija Šarića koji će u nedjelju igrati za Dubravu', najavio je ogled trener 'mrava' Mladen Erjavec koji je kratko vrijeme i igrao za Olimpiju.

Nakon devet odigranih kola ljubljanska momčad drži treće mjesto na ljestvici sa šest pobjeda i tri poraza, dok je Zagreb šesti s pet pobjeda i četiri poraza.