LOŠA VEČER

Challenge kup: Uvodni porazi Zagreba i Zadra

16.11.2010 u 21:24

Bionic
Reading

U trećem po jakosti europskom košarkaškom kupu Hrvatska ima dva predstavnika. Oba su u prvom kolu poražena

Zagrebaši su dočekali njemački Telekom Bonn i nakon produžetka izgubili sa 96:100. 40 minuta trajala je kontinuirana neizvjesnost, a u zadnjih 15 sekundi šuteve za pobjedu su promašili Žorić s jedne i Hunt s druge strane. Tijekom produžetka Nijemci su poveli s visokih osam koševa razlike, no 'mravi' su se vratili u igru. Ipak, Mulaomerović je šest sekundi prije kraja izgubio loptu kod minus dva i Telekom je s linije lako potvrdio pobjedu.

Žorić, kojemu je u završnici ponestalo koncentracije, prednjačio je sa 29 koševa i 10 skokova, a najbolju utakmicu od dolaska u klub upisao je i Amerikanac Renfoe sa 19 koševa (šut 7/9, četiri trice), šest skokova, pet dodavanja i tri oduzete lopte. Mulaomerović je zabio 17 (šest dodavanja) a Simon i Kasun po 13. Nijemce je predvodio Hunt sa 25, a Zagreb u drugom kolu gostuje kod Krke u Novom Mestu.

Zadar je gostovao u turskom Izmiru i od Karsiyake poražen sa 88:81. Domaćini su brzo poveli sa 10:2, ali Zadrani su ubrzo preuzeli inicijativu i vodstvo zadržali do 13. minute. Tada je uslijedilo trominutni egal pa bolja završnica domaćina koja im je na poluvremenu donijela prednost od pet koševa. Nakon pet minuta nastavka Turci su složili seriju 10:0 i Zadar se više nije uspio vratiti na zaostatak manji od šest koševa. U porazu je najviše koševa ugradio Brandon Brown (20), jedan manje zabio je Ive Ivanov, a najbolji dojam ostavio je razigravač Jakov Vladović sa 13 koševa, šest skokova i čak 11 asistencija uz tri oduzete lopte. U sljedećem kolu u Zadar dolazi ciparski Apoel iz Nicosije.