IZBUBIO NEW ORLEANS

Nema više neporaženih u NBA ligi

16.11.2010 u 10:25

Bionic
Reading

Više nema neporaženih u NBA ligi. New Orleans je na gostovanju u Dallasu izgubio 95:98 ubilježivši prvi poraz sezone nakon osam uzastopnih pobjeda.

I ovoga puta Hornesti su bili blizu uspjeha. Tri četvrtine su bili bolji, a na ulazu u zadnju dionicu imali su i sedam koševa viška (76:69), no presudila je zadnja dionica koju je Dallas dobio s deset koševa viška (29:19).

'Šteta, bili smo blizu nove pobjede, no u zadnjoj dionici smo načinili previše pogrešaka,' kazao je trener Hornetsa Monty Williams.

Najbolji igrač u redovima Dallasa bio je Jason Terry sa 26 koševa, Nijemac Dirk Nowitzki je dodao koš manje i 10 skokova, dok je Jason Kidd upisao 16 koševa, 8 skokova i 6 asistencija.

'New Orleans je u ovom trenutku jedna od boljih momčadi lige. Dečki igraju sjajno, prepuni su samopouzdanja. Bio je ovo zaista zanimljiv susret,' kazao je Nowitzki nakon što su Mavericksi upisali sedmu pobjedu sezone uz dva poraza.

Goste su predvodili Chris Paul sa 22 koša i 9 asistencija, Predrag Stojaković je ubacio 17, a Trevor Ariza 13 koševa, no upravo je on promašio dva šuta u završnim trenucima susreta.

Očekivali su kako bi ovo mogla biti njihova sezona buđenja, no Los Angeles Clippersi su ostvarili najgori start u posljednjih 12 sezona NBA lige. Sinoć su na parketu svog Staples Centra izgubili od New Jersey Netsa 96:110 i nakon 11 susreta imaju samo jednu pobjedu. Najgore otvaranje sezone zabilježili su 1998. godine kada su izgubili prvih 17 utakmica.

'Nije mi jasno zašto igramo tako slabo. Dobro smo se pripremili i očekivanja su bila velika. Svi smo razočarani,' kazao je trener Vinny Del Negro.

U susretu protiv Netsa Clippersu su bili oslabljeni neigranjem dvojice igrača iz startne petorke braniča Barona Davisa i centra Chrisa Kamana i upravo se njihov izostanak osjetio u trenucima u kojima se lomila utakmica.

Goste, koji su stigli do druge pobjede u zadnjih osma utakmica, predvodili su Brook Lopez sa 24 koša i Travis Outlaw sa 23 koša, dok su najefikasniji igrači kod Clippersa bili Eric Gordon sa 30 i Eric Bledsoe sa 15 koševa.