LJUTNJA POD TORNJEM

Miličević: Ovakva kazna je smišljena protiv nas

27.11.2008 u 14:34

Bionic
Reading

Samo nekoliko sati od objavljivanja kazne Rawlu Marshallu zbog tučnjave sa Sinišom Štembergerom na utakmici Splita i Cibone, čelnici 'vukova' sazvali su novinare kako bi im priopćili svoj stav. Direktor Bože Miličević rigao je nezadovoljstvo tromjesečnom k

Prošlotjedni incident u Splitu, gdje su se potukli igrač Cibone Rawle Marshall i Riječanin u 'žutom' dresu Siniša Štemberger, u četvrtak je dobio i svoj disciplinski završetak. Marshallu, koji je označen kao najveći krivac za incident, odrezana je drakonska kazna od tri mjeseca zabrane igranja u NLB ligi, dok je Štemberger prošao puno bolje te je suspendiran na tri utakmice.

Čim je NLB objavio i službenu presudu, u Ciboni su sazvali konferenciju za novinare gdje su se sedmoj sili obratili direktor kluba Bože Miličević, ali i sportski direktor Mihovil Nakić.

'Žalit ćemo se na ovu odluku jer smatramo da je kazna previsoka i nije donijeta prema disciplinskom pravilniku NLB lige. Na neki način je ova kazna smišljena, a Cibona neće dozvoliti da se netko igra s njenim ugledom. Marshall je kažnjen s tri mjeseca neigranja, što znači da u tom periodu neće igrati 13 utakmica NLB lige, što je 50 posto prvenstva', rekao je u dahu Miličević te objasnio što misli pod time da odluka nije donijeta prema pravilniku.

'U odluci piše da je se radilo o nasilju, a definicija nasilja nije trenutna agresija, već kontinuirano maltretiranje, što je u ovom slučaju činio igrač i suprotnog kluba, a ne Marshall. To što je on napravio je za osudu i kaznu, ali ne ovakvu. Tražit ćemo ekspertizu utakmice na najvišem nivou. Ponosni smo na igrače Cibone koji ničime nisu provocirali, već naprotiv, smirivali su situaciju, dok se to ne može reći za suparničke igrače od kojih je jedan kasnije šakom udario Marshalla. Taj isti igrač je prije dvije godine u tunelu udario i Wrighta. I o tome nema ni govora nigdje', govorio je direktor klub te i naveo o kojem se to 'fantomskom' igraču Splita radi:

'To je Stipanović. Tu nema tajne.'

Od direktora smo čuli i to da s Marshallom neće biti raskidanja ugovora. Naprotiv, Cibona njega želi maksimalno zaštititi i borit će se za njega.

Za razliku od direktora Miličevića, Nakić je samo kazao da je Marshall šokiran visinom kazne te da smatra da nije zaslužio takvu kaznu.