PORAZ OD CHOLETA

Cibona praktički ispala iz Europe

11.11.2010 u 19:33

Bionic
Reading

Košarkaši Cibone ni nakon četiri kola Eurolige nisu uspjeli ostvariti prvu pobjedu. U tornju se osladio i francuski Cholet koji je slavio s visokih 71:84 (20:27, 20:19, 18:17, 13:21)

Košarkaši Cibone, nakon četiri kola, tabore na dnu svoje skupine i samo ih teorija može odvesti u drugi krug natjecanja. S obzirom na to da su i za tu teoriju potrebna pojačanja, ova bitka već se može nazvati izgubljenom.

'Sigurno je da nismo u dobrom položaju, ali budite sigurni da se nećemo predati', kaže nakon dvoboja trener Radulović i analizira razloge poraza.

'Igrali smo kao tinejdžeri. Sustav je zamijenila serija napada jedan na pet koji odnose snagu i protivniku olakšava posao. Imamo talenta, ali u rotaciji imam sedam, osam igrača u teškom ritmu. Bojim se da, ako nam se netko teže ozlijedi, nećemo uopće moći funkcionirati', javno apelira na upravu Radulović.

U prvoj četvrtini Cholet je došao do pristojne prednosti od sedam razlike koju je Cibona dvadesetak minuta uporno nagrizala. Publika je nosila posrnule 'cibose', no u završnici je do izražaja došao zamor i Francuzi su lakoćom došli do uvjerljivog trijumfa.

Radulović je imao ukupno deset igrača, od kojih Brnas i Smajlagić uopće nisu ulazili. Ozlijeđeni Delaš i Karlo Vragović imali su epizodne uloge i sav teret pao je na leđa šestorice. Tako ne ide i neće ići ni u budućnosti.

Prednjačio je borbeni Radošević sa 19 koševa i 10 skokova, Bogdanović je zabio 15, Stipčević 12, a Bogdanović 11. Kod gostiju je najefikasniji bio Robinson sa 20 koševa.

Iduće kolo Ciboni donosi gostovanje kod Rytasa i pobjedom bi produljili naznake nade za plasman u TOP 16. Ipak, Barcelona, Siena i Fenerbahče su nedostižni, a i nakon poraza kod kuće s ovako visokom razlikom i Cholet se čini izvan dosega. Na mladim igračima ostaje veliki motiv, da sami sebi dokažu da vrijede i da će u nekoj zrelijoj košarkaškoj sredini napraviti lijepe karijere.