MRAVI U OFENZIVI

Zagreb doveo Rančića i novog Amerikanca

10.11.2010 u 09:00

Bionic
Reading

Košarkaški klub Zagreb u srijedu bi mogao dobiti dvije prinove. Klub iz Trnskog trebali bi pojačati splitski bek Damir Rančić i američko krilo Trey Gilder

'Mravi' su u novoj sezoni očekivali bolje rezultate, a novi uzlet pokušat će ostvariti kroz dovođenje igračkih prinova. Tijekom srijede trebao bi biti realiziran prelazak Damira Rančića koji je početkom tjedna raskinuo ugovor s grčkim Panelliniosom. Sve je dogovoreno, čekaju se još samo potpisi. Rančić je karijeru počeo u Splitu, kasnije je nastupao za Cibonu, Zadar te u Ukrajini, Španjolskoj i Grčkoj. Sjajan je šuter koji je donedavno bio i na širem reprezentativnom popisu, ali problemi u obrambenoj fazi tamo su ga i zadržali.

Nije nemoguće da Rančić ne bude jedina prinova u redovima 'žutih'. Prema informacijama iz kluba, blizu dolaska je i krilni centar Trey Gilder. On je zadovoljio ukus struke, ali će potpisati tek ako Zagreb uspije raskinuti ugovor s Ericom Danielsom kojega se u Trnskom žele riješiti.

Gilder je u prošloj sezoni odigrao dvije utakmice u NBA ligi za Memphis, no nije zadovoljio standarde najbolje lige svijeta i poslan je u Development league gdje je prosječno upisivao 14,2 koševa uz 5,6 skokova i 2,4 asistencije. Gilder ima 25 godina, visok je 206 cm i ima 93 kilograma.