SLAVILA I OKLAHOMA

New York Knicksi tricama uništili Chicago

05.11.2010 u 09:37

Bionic
Reading

U jedine dvije utakmice sinoć igrane u NBA ligi New York Knicksi su u Chicagu pobijedili Bullse 120:112, dok je Oklahoma nakon produžetaka pobijedila Portland 107:106

New York je uništio Chicago pogodivši čak 16 trica od 24 pokušaja. Najviše ih je zabio i to pet, Toney Douglas koji je sa 30 koševa bio prvi strijelac utakmice. Danilo Gallinari je zabio četiri trice, te ukupno 24 koša, dok je Raymond Felton također ubacio četiri trice, ostvarivši pritom 'double-double' - 20 koševa i 10 asistencija.

'Imao sam osjećaj da sve što puknemo prema košu ulazi. Da sam pucao sa deset metara vjerojatno bi pogodio,' kazao je Douglas, dok je Felton dobacio:

'Sijevalo je sa svih strana. Uništili smo ih tricama.'

Domaći sastav predvodili su Derrick Rose sa 24 koša, dok su Taj Gibson i Kyle Korver dodali po 18 koševa. Joakim Noah je ubilježio četvrti uzastopni 'double-double' sa 12 koševa i 13 skokova. Bila je to druga pobjeeda Knicksa uz dva poraza, te drugi poraz Bullsa.

U drugom dvoboju gledatelji su u Rose Gardenu vidjeli pravu dramu. Na koncu je Oklahoma City Thunder pobijedila domaći sastav 107:106. Portland je tijekom utakmice u nekoliko navrata imao više od deset koševa viška, najviše 13 koševa prednosti (68:55), a u zadnjoj minuti regularnog dijela i dva šuta za pobjedu, no oba je promašio Brandon Roy. U produžetku su gosti dominirali i došli su do treće pobjede sezone, uz dva poraza. Portland ima četiri pobjede i dva poraza.

Oklahomu su predvodili Kevin Durant i Russell Westbrook sa po 28 koševa i 11 skokova, dok su u redovima Portlanda najefikasniji bili LaMarcus Aldridge sa 22, te Brandon Roy sa 19 koševa.