PREOKRET

Cibona nadmoćno porazila Zagreb

31.10.2010 u 20:12

Bionic
Reading

Cibona je u gradskom dvoboju svladala Zagreb rezultatom 87:77 (34:43) i bodovno se izjednačila s oba gradska rivala

Cibona je u svojoj dvorani nominalno bila gost i uvod u dvoboj naznačio je da su mravi iz Trnskog spremni na borbu. Mario Kasun je dominirao reketima, u prvom poluvremenu upisavši čak osam skokova u napadu, i unatoč očajnom šutu za tricu, Zagreb je na veliki odmor otišao s devet koševa prednosti.

Ipak, cibosi su u nastavku pokazali puno veću želju i višu razinu organizacije i deklasirali protivnika. Prednost zagrebaša ubrzo se otopila i Cibona je u završnici rutinski došla do treće pobjede na regionalnoj sceni. Zagreb je izgubio 14, a osvojio dvije lopte, dok je Cibona taj omjer odvela u pozitivu, što je ultimativni dokaz veće želje za pobjedom. Kada se doda ukupan šut mrava 1/14 za tricu, rezultat je krajnje realan.

Kasun je dvoboj završio sa 16 koševa i 14 skokova, Žorić je upisao po 10 koševa i skokova, ali čak i u unutarnjoj igri Cibona je imala prednost. Pašalić je upisao 17 koševa i devet skokova, a Radošević (devet skokova) i Zubčić (sedam skokova) po 14 poena. Najviše je u redovima Zagreba samo Simon sa 17 koševa, ali i njega je nadigrao sjajni Cibonin biser Bogdanović sa 23 koša. Cibona je večeras imala odgovor na sve postavljene izazove i dokazala da Radulovićev sastav počinje izgledati kao ozbiljna momčad.