SUDAČKI PRESEDAN

Fenerbahče slomilo hrabri Cibonin otpor

28.10.2010 u 20:23

Bionic
Reading

U drugom kolu košarkaške Eurolige Cibona je na domaćem parketu upisala i drugi poraz. Fenerbahče je slavilo rezultatom 68:73 (19:19, 21:23, 11:16, 17:15)

Cibona je pred 4.500 dobro raspoloženih navijača krenula na krilima unutarnje linije, a tradicionalno dobar bio je i Bojan Bogdanović. U prvom poluvremenu vladao je kontinuirani egal, a gosti predvođeni Rokom Ukićem do opipljivije prednosti došli su početkom nastavka.

Cibona je najavila borbu do zadnje lopte i obećanje je ispunila. Nisu se 'vukovi' dali slomiti i puhali su za vrat Spahijinoj momčadi do samog kraja.

Fenerbahče nije imalo odgovor na Cibonine centre koje je Stipčević kvalitetno hranio loptama, a ključni trenutak zbio se dvije minute prije kraja kada je Radošević zakucao odbijanac i potegnuo obruč kako bi potpuno zagrijao ionako euforičnu publiku, no sudac mu je zbog tog poteza poništio koš i izazvao salvu nezadovoljstva.

Turci su i s prosječnim izvođenjem bacanja u završnici mirno zadržali prednost i bodove nose u Istanbul. Pokazali su malo više i zasluženo slave, ali ostaje gorak okus zbog čudne sudačke odluke. Glavni sponzor natjecanja je Turkish Airlines, što možda može objasniti ovaj košarkaški presedan. Takve odluke mogu se ponekad vidjeti kada su u pitanju gostujući sastavi, ali svaki domaćin ovo bi protumačio kao drsku krađu.

U redovima Cibone ultraborbeni Radošević je upisao 16 koševa, Bogdanović, koji je u zadnjih 15 minuta ostao bez koša, zabio je jedan manje, a Pašalić i Stipčević (šest dodavanja) upisali su po 12. Stipčević je pokvario dojam kada je 20 sekundi prije kraja početnički iz okreta sa osam metara pokušao izjednačiti rezultat kada je napad tek počinjao.

U gostujućim redovima Kinsey je zabio 17, Ukić 14, a Greer 11. Marko Tomas ostao je na sedam koševa uz četiri izgubljene lopte.

Cibonin euroligaški put nastavlja se gostovanjem u Sieni, a sljedeći europski gost u Draženovom domu bit će francuski Cholet.