PORAZ NA KANARIMA

'Mravi' pregaženi, za utjehu Challenge kup

06.10.2010 u 23:25

Bionic
Reading

Košarkaški Zagreba u prvom su dvoboju u Trnskom svladali španjolsku Gran Canariju s dva koša razlike, ali ta se zaliha pokazala daleko od dostatne za prolazak u skupine Uleb kupa

Gran Canaria je u Španjolskoj poznata kao iznimno domaćinska momčad koja je lani dugo bila jedini sastav koji je nanio poraz moćnoj Barceloni, a Real ju je pobijedio tek u produžetku. Njihovu snagu na svom parketu iskusio je i Zagreb, koji je poražen s uvjerljivih 96:60.

'Mravi' iz Trnskog nisu pružili dostojan otpor i već nakon 13 minuta igre Španjolci su vodili 41:13 te pokazali našem predstavniku izlaz na sporedni kolosijek. Poraženi Zagreb će se tako i četvrtu godinu u nizu natjecati u Challenge kupu.

Domaćine, koji su u svim elementima igre deklasirali zagrebaše, predvodio je bek Carroll sa 24 koša, dok je unutarnji dio posla najbolje obavljao Wallace sa 14 koševa i 13 skokova. U hrvatskom predstavniku najefikasniji je bio Renfoe sa 14 koševa, dok su Kasun (6) i Žorić (9) ukupno upisali tek 15 pobjeda. Za bilo kakve nade 'mrava' te su brojke morale biti daleko više. Najbolji kadet Europe Dario Šarić dodao je sedam.