KOŠARKAŠKA RENESANSA

Kadetkinje kraj Srbije prohujale u finale

21.08.2010 u 22:48

Bionic
Reading

Već s osvojenim muškim košarkaškim zlatom ovoga ljeta sve ambicije vezane uz tu uzrasnu kategoriju bile su ispunjene. Od djevojaka se nije očekivalo puno, ali iz Grčke dolaze senzacionalne vijesti – Hrvatska je u finalu i borit će se za ujedinjavanje kadetskih titula

Hrvatska je nakon početnog poraza od Francuske nanizala sedam pobjeda i posve neočekivano će se boriti za naslov. Igračice izbornika Ciglara svladale su Srbiju rezultatom 64:51 i tako potvrdile status najvećeg iznenađenja prvenstva.

Podsjetimo, hrvatska se nakon pet godina vratila u elitnu skupinu, ali ovdje se djevojke ponašaju kao rutinerke. U prvom su napadu polufinala povele i niti jedne sekunde nisu ispuštale vodstvo. Prva serija (8:0) došla je krajem prve četvrtine, druga (11:0) početkom treće, dok je ostatak vremena protekao u izjednačenoj borbi na parketu. Hrvatska obrana prisilila je istočne susjede na velik broj izgubljenih lopti i taj je segment igre odnio neizvjesnost ovoga polufinala.

Najbolje su bile Ana Marija Begić i Ružica Džankić sa po 12 koševa i 10 skokova, dok je Ivana Tikvić uz 10 koševa upisala po pet skokova i osvojenih lopti. Kod Srpkinja je najuspješnija bila Nataša Kovačević sa 18 koševa.

U finalu će se Hrvatska obračunati s Ruskinjama (izbacile Francusku) s kojima su već igrale u drugoj fazi skupina. Hrvatska je tada pobijedila sa 73:67, nadajmo se da repriza slijedi u nedjelju u 20 sati.