SA SRBIJOM ZA FINALE

Mlade košarkašice na korak od medalje

20.08.2010 u 22:07

Bionic
Reading

Kadetska ženska reprezentacija Hrvatske u četvrtfinalu košarkaškog EP-a je svladala vršnjakinje iz Belgije rezultatom 56:51 i za završnicu će se boriti protiv Srpkinja

Igračice Željka Ciglara nisu pokazale raskošan stil koji ih je krasio u dosadašnjem dijelu natjecanja, ali rezultat će pokriti sve individualne nedostatke iz ovoga dvoboja. Hrvatska je gotovo cijeli susret provela u prednosti, a ukočeni hrvatski sastav sve je postigao igrom na unutarnje pozicije.

Fascinantan je podatak da su u poenima iz reketa Belgiju nadvisili s visokih 36:4, ali vanjski šut je potpuno zakazao. Uporne Belgijanke, koje su se oslonile na sasvim oprečnu taktiku, prvi su put prednost preuzele sedam minuta prije kraja kada je Camilla Lebrun povezala dvije trice za 45:47.

Ipak, uslijedio je uzvrat od 6:0 koji je rezultirao mirnijom završnicom i plasmanom u polufinale. Među Hrvaticama najučinkovitija je bila Riječanka Cvitković, dok je Belgiju predvodila Lebrun sa 20.

Nakon pet godina Hrvatska se vratila u elitnu skupinu, a za veliki finale igrat će protiv Srbije koja je sa 54:49 svladala Tursku. Meč je na rasporedu u subotu u 21 sat, a drugog finalista dat će dvoboj između Francuske i Rusije.