LOVA OSTALA U LADICAMA

Srpski košarkaši nemaju novca za put do Turske

18.08.2010 u 09:37

Bionic
Reading

Jedna od najuspješnijih košarkaških nacija unazad dva desetljeća nema dovoljno novaca za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Tursku. Prema pisanju beogradskih medija, Košarkaški savez Srbije i dalje bezuspješno pokušava pronaći novac kako bi reprezentacija uopće stigla na poprište natjecanja

Srpsko Ministarstvo za sport i omladinu, a zatim i nacionalna zrakoplovna tvrtka Jat odbili su zamolbu tamošnjeg košarkaškog saveza da im osigura sredstva kojima bi reprezentacija otišla na Svjetsko prvenstvo u Tursku. Stanje je alarmantno jer je do početka natjecanja ostalo tek desetak dana, a Savez još uvijek nema rješenje. Je li moguće da će nedostatak novaca zaista spriječiti Srbiju da nastupi na SP-u? Vjerojatno ne, obično se u takvim slučajevima pronalaze vatrogasna rješenja, no zanimljivo je da u Srbiji nema sluha za njihov najtrofejniji i uvjerljivo najpopularniji sport koji ih je itekako proslavio.

'Naš kronični problem su financije i stvarno više ne znamo od koga da tražimo novac za normalno funkcioniranje Saveza. Što se tiče ovog slučaja, to ne želim komentirati, ali vjerujem da ćemo normalno otputovati na Svjetsko prvenstvo u Tursku', kratka je izjava Dragana Kapičića, predsjednika Saveza objavljena u Kuriru.