GOSTOVANJE U MOSKVI

Ako može Partizan, zašto ne bi i Cibona

02.02.2009 u 14:46

Bionic
Reading

Nakon što je u Draženovu domu s uspjehom odrađen Montepaschi, pred Ciboninim igračima je gostovanje kod aktualnog europskog prvaka moskovskog CSKA. Iako ih čeka strašna momčad u kojoj igra i Zoran Planinić, igrači Cibone ne namjeravaju u Moskvu otići 'spuštenih gaća'

U najavi prvog kola Topa 16 kad je u Zagrebu gostovao Montepaschi, Velimira Perasovića sipao je slatke riječi na račun talijanskog kluba. Zastrašujući, strašno talentirani, napadački potentni, samo su neki epiteti koje im je trener Cibone zalijepio. Na kraju, 'vukovi' su uspjeli pobijediti zaista snažan kolektiv iz Siene.

Ako je Montepaschi najavljen kao zastrašujuća momčad, što reći onda o narednom Ciboninom suparniku. Aktualni su prvaci Europe, već godinama su sudionici Final Foura Eurolige, u ruskom prvenstvu ne znaju za poraz, satkani od velikih zvijezda, sve je to moskovski CSKA, koji je početkom sezone pojačan i hrvatskim reprezentativcem Zoranom Planinićem.

Dok je Cibona u prvom kolu pobijedila Montepaschi, CSKA je samljeo Fenerbahče u Istanbulu. Pod Tornjem se ipak nadaju da bi mogli iznenaditi moskovski klub. To su u prvoj fazi ovog natjecanja uspjeli Partizan i Real Madrid, pa zašto ne bi i Cibona.

'A što reći o CSKA?', zapitao je novinare Velimir Perasović.

'Prvaci su Europe, u prvom kolu Topa 16 u Istanbulu protiv Fenerbahčea bili su impresivni. Imaju sjajnog trenera, igrače koji već dugo igraju zajedno. Kad oni igraju, košarka izgleda kao jednostavna igra. Igraju odgovorno i u obrani su savršeni jer rade jako malo grešaka. Nemaju klasičnu peticu, ali zato dosta brze ostale visoke igrače', hvalio je Perasović CSKA, ali ipak je povukao kočnicu.

'Partizan ih je dobio u Moskvi. Istina da CSKA-u ta utakmica više ništa nije značila, ali to je putokaz da su ipak ranjivi. Sigurno da nećemo spustiti gaće prije nego što utakmica počne.'

Dobra vijest iz Ciboninog tabora jest ta da su svi igrači trenirali te su zdravi tako da Perasović barem s time neće imati problema pred početak utakmice.

Cibona put Moskve kreće u utorak rano ujutro, a utakmica je na rasporedu u srijedu, s početkom u 18.15, a nakon te utakmice 'vukovi' se neće vraćati u Zagreb, već će odmah otputovati u Novi Sad gdje za vikend igraju protiv Vojvodine.