ŽDRIJEB EUROLIGE

Cibosi u skupini s Barcom i Sienom

08.07.2010 u 12:19

Bionic
Reading

U četvrtak je Cibona saznala skupinu u kojoj će nastupati u sljedećoj sezoni košarkaške Eurolige. 'Vukovima' je ždrijeb namijenio skupinu C gdje će igrati s Barcelonom, Montepaschijem, Lietuvos Rytasom te Cholet Basketom

Iako nije poznat sastav u kojem će Cibone igrati u novoj sezoni, 'vukovi' su saznali imena protivnika u Euroligi. U četvrtak je održan ždrijeb u kojem se Cibona našla u petoj jakosnoj skupini, pa je u startu bilo jasno da će 'vukovi' imati tešku i vrlo jaku skupinu.
Ždrijeb je htio da Cibona u novoj euroligaškoj sezoni nastupa u C skupini zajedno s Barcelonom i Montepschijem (s kojim su igrali i prošle sezone) te s Lietuvos Rytasom i Choletom.

Podsjetimo, prošle sezone je Cibona euroligašku sezonu startala teškim porazom od Montepaschija, a pitanje je kako će biti u novoj sezoni. Problemi s novcima i nesređeno stanje još uvijek stanuju pod Tornjem.

Trener Cibone Zdravko Radulović ne želi se zaletavati s procjenama skupine jer je, kaže, rano.

'Prerano je za nekakve ozbiljnije analize jer se još slažu momčadi i pitanje je kako će izgledati sve kad počne sezona,' smatra Radulović te nastavlja.

'Zadovoljan sam jer smo dobili atraktivnu skupinu, ali ipak smo dobili skupinu u kojoj se možemo boriti za prolazak. Barca, Siena i Fenerbahče su iznad nas, dok možemo sa Choletom i Lietuvos Rytasom', završio je trener Cibone.

Grupa A: Caja Laboral, Maccabi, Partizan, Asseco Procom, Žalgiris Kaunas, Kvalifikant 1
Grupa B: Olympiakos, Real Madrid, Unicaja, Virtus Roma, Brose Baskets, Kvalifikant 2
Grupa C: Barcelona, Montepaschi Siena, Lietuvos Rytas, Cibona, Cholet Basket
Grupa D: CSKA Moskva, Panathinaikos, Valencia, Fenercahce Ulker, Milano, Union Olimpija