NEW YORK OPET VELIK

Stoudemire u Knicksima i zove LeBrona

06.07.2010 u 10:00

Bionic
Reading

Centar Amare Stoudemire (27) prvo je veliko ime na ovogodišnjem bogatom tržištu slobodnih igrača u NBA ligi koji je objavio ime svog novog kluba. Stoudemire, koji je svih svojih osam dosadašnjih sezona u najjačoj košarkaškoj ligi na svijetu proveo u Phoenix Sunsima od sljedeće će sezone nositi dres New York Knicksa

Centar Amare Stoudemire (27) prvo je veliko ime na ovogodišnjem bogatom tržištu slobodnih igrača u NBA ligi koji je objavio ime svog novog kluba. Stoudemire, koji je svih svojih osam dosadašnjih sezona u najjačoj košarkaškoj ligi na svijetu proveo u Phoenix Sunsima od sljedeće će sezone nositi dres New York Knicksa.

'Knicksi su se vratili'. Sjajan je osjećaj biti dijelom ove prekrasne organizacije. Veselim se ostvarivanju nečega posebnog ovdje", rekao je Stoudemire koji formalno be može potpisati ugovor s Knicksima do četvrtka, ali prema pisanju New York Timesa on će za petogodišnji ugovor zaraditi 99.7 milijuna dolara.

Stoudemire je u dosadašnjoj karijeri ostvario prosjek od 21.4 koša i 8.9 skokova po utakmici, bio je proglašen za 'rookiea' godine 2003., a pet puta je sudjelovao na 'All-Star' utakmicama.

Jedan od najpopularnijih klubova u NBA ligi, New York Knicksi posljednjih sezona ostvaruju iznimno loše rezultate. U posljednjih šest sezona nisu se uspjeli plasirati u doigravanje, a u posljednje dvije godine rasprodali su velik broj dobrih igrača kako bi imali dovoljno novca pod 'salary capom' za dovođenje dvojice ponajboljih igrača u ligi u svoje redove ovoga ljeta koji bi ih, nadaju se, vratili u sam vrh NBA-a.

Osim Stoudemirea, Knicksi imaju mogućnost dovođenja još jedne velike zvijezde ovoljetnog prijelaznog roka, a najatraktivnija imena na tržištu su dvostruki osvajača nagrade za najkorisnijeg igrača lige (MVP) LeBron James iz Cleveland Cavaliersa, branič Miami Heata Dwyane Wade, te krilni centar Toronto Raptorsa Chris Bosh.

Stoudemire je već poslao poruku svom prijatelju Jamesu da mu se pridruži u New Yorku bez obzira što mu Cavaliersi za novi ugovor nudi 30 milijuna dolara više od Knicksa.

'Mislim da on zna kako je velik ovaj grad, kako su sjajni navijači. Razgovarat ću s njegovim ljudima, kontaktirat ću i njega i vidjeti želi li igrati u New Yorku. Igrati s LeBronom bilo bi sjajno, ali ponavljam ne znam kakva će biti njegova odluka i čemu teži. Ukoliko teži prema New Yorku, to je odlična startna pozicija za nas,' izjavio je Stoudemire.

Očekuje se da će James odluku o tome gdje će nastaviti svoju karijeru donijeti do kraja ovog tjedna.