NAKON OTKAZA BROWNA

Byron Scott preuzeo kormilo 'cavsa'

02.07.2010 u 10:15

Bionic
Reading

Američka profesionalna košarkaška NBA momčad Cleveland Cavaliersi za novog glavnog trenera imenovali su Byrona Scotta (49), bivšeg trenera New Orleans Hornetsa i New Jersey Netsa, koji je prije dvije godine kao trener Hornetsa proglašen trenerom godine u NBA ligi

Scott će na klupi Cavaliersa zamijeniti Mikea Browna koji je dobio otkaz nakon ispadanja u drugom krugu doigravanja od Boston Celticsa nakon što je u osnovnom dijelu sezone momčad imala najbolji omjer pobjeda i poraza.

'U ovom angažmanu sve izgleda savršeno kako za mene, tako i za momčad. Nestrpljiv sam kako bih započeo s radom i nadogradim uspjehe ove momčadi iz prošlih sezona', rekao je Scott.

Scott je kao igrač Los Angeles Lakersa osvojio tri naslova NBA prvaka tijekom 80-ih godina, a kao trener je dva puta vodio Netse do finala, ali je oba puta izgubio, 2002. od Lakersa, a 2003. od San Antonio Spursa. Nakon što je 2008. godine proglašen trenerom sezone u NBA ligi, početkom sezone 2008/09. dobio je otkaz u Hornetsima nakon samo devet odigranih utakmica i omjera 3-6.

No, Scottov uspjeh na klupi Cavaliersa najviše ovisi o tome hoće li klub uspjeti u svojim redovima zadržati svoju najveću zvijezdu, LeBrona Jamesa, koji je prošle dvije sezone proglašavan najkorisnijim igračem (MVP) lige. James je trenutačno slobodan igrač, te ga brojni klubovi žele dovesti u svoje redove.