POPIS KANDIDATA

Vranković s mladim snagama na SP u Turskoj

29.06.2010 u 13:31

Bionic
Reading

Pred hrvatskom muškom košarkaškom reprezentacijom dugo je toplo ljeto koje će provesti na pripremama za svjetsko prvenstvo što se od 28. kolovoza do 12. rujna igra u Turskoj. Izbornik Josip Vranković napravio je popis od 17 kandidata za SP, a već samo letimičnim pogledom na nj, jasna je njegova orijentacija na mlade igrače koji dosad nisu imali prilike često nastupati za najbolju selekciju

Hrvatski košarkaši s pripremama za SP u Turskoj započinju 15. srpnja okupljanjem u Poreču, gdje će obaviti prvi dio te odigrati dvije pripreme utakmice s Italijom. Nakon toga odlaze u Crikvenicu, a slijede i turniri na Cipru, Njemačkoj, ali i Zadru.

Izbornik Vranković zahvalio se velikom broju igrača koji su igrali na prošlom EP-u u Poljskoj, pa se tako na popisu našlo osam igrača kojima bi ovaj SP mogao biti premijerni nastup na velikom natjecanju. To je i velik zaokret u odnosu na dosadašnju praksu. Više nema Kasuna, Rozića, Prkačina, Stojića, Nicevića, ali zato su tu Delaš i Radošević.

'Na popisu je igrač više, jer još ne znamo kakvo je stanje s ozljedom Stanka Baraća. Uvjeravaju me liječnici da bi se trebao oporaviti i normalno odraditi pripreme. Tu su i Radošević i Delaš koji su svojim igrama zaslužili poziv', kazao je na početku Vranković te nastavi.

'Igrači su sami sebe potvrdili igrama kroz sezonu i tu su imena koja najviše mogu dati na predstojećoj akciji', rekao je Joke te potvrdio da se popis neće više mijenjati, a također nije želio govoriti koji igrači su sigurni, a ono na čemu želi raditi homogenost je momčadi.

'Ja s nestrpljenjem očekujem početak priprema. Važna je homogenost ekipe i na tome ću inzistirati', završio je Vranković.

Popis igrača: Roko Leni Ukić, Zoran Planinić, Marko Popović, Davor Kus, Marko Tomas, Bojan Bogdanović, Hrvoje Perić, Rok Stipčević, Krunoslav Simon, Krešimir Lončar, Marko Banić, Stanko Barać, Ante Tomić, Luka Žorić, Vedran Vukušić, Mario Delaš i Leon Radošević.