HRVATSKA KOLONIJA U TURSKOJ

Tomas i Spahija priključuju se Ukiću

11.06.2010 u 20:17

Bionic
Reading

Nekadašnji hrvatski izbornik Neven Spahija potpisao je dvogodišnji ugovor s turskim prvakom Fenerbahčeom i širom otvorio vrata dvojici naših reprezentativaca Roku Leniju Ukiću i Marku Tomasu

Ono što se špekuliralo nakon završetka sezone za Nevena Spahiju, njegov izgledni prelazak u turski Fenerbahče danas je dobilo i službenu potvrdu, Spahija je potpisao dvogodišnji ugovor i na klupi zamijenio turskog izbornika Bogdana Tanjevića. Njegvoim dolaskom otvoren je prostor za dvojicu hrvatskih reprezentativaca, Roka Lenija Ukića i Marka Tomasa.

Ukić je najavio kako će njegov ostanak u turskom prvaku biti izvjestan ukoliko klub ponudi odgovarajuće financijske uvjete te dovede trenera koji će garantirati ozbiljan projekt. Financije nikad nisu bile u pitanju, a Spahija je itekakva garancija da će se turski prvak i u buduće boriti za vrh Europe.

Javna je tajna kako je Spahijina velika želja dovođenje Marka Tomasa koji je u upravo završenoj sezoni bio prvi igrač Cibone. Isto tako nije tajna kako Cibona financijski ne može parirati ozbiljnim ponudama iz inozemstva, pogotovo što su i sami čelnici kluba izjavljivali kako je znaju gdje će pronaći novac. U toj situaciji izvjesno je kako će najbolji među 'vukovima' prihvatiti poziv bivšeg izbornika i riješiti pitanje ugovora za sljedeću sezonu i prije odlaska na SP.