CIBONA IPAK PUKLA

Zadar osigurao tri meč lopte za prvaka

01.06.2010 u 17:45

Bionic
Reading

Nakon što su u prvom dvoboju finalne serije košarkaškog PH u Zagrebu svladali Cibonu Zadrani su s svojoj dvorani došli na korak do osvajanja hrvatskog naslova.

KRAJ 77:72

Gordon pogađa prvu tricu na susretu i vraća Cibonu u igru. Perić pogađa za novi uzlet Zadra, ali Gordon (18 koševa, nula do poluvremena) pogađa novu tricu. Opet pogađa Ružić, ali Tomas pogađa sa devet metara. Ružić vraća Zadar na četiri koša prednosti. Gordon lijepo dodaje Tomasu za 62:60, Cibona se zahuktala i ključni igrači su proradili. Zadar diže prednost, ali Gordon novom trcom vraća na 'pola koša'. Plaisted vraća na tri, ali fenomenalni Gordon pogađa novu tricu.

Tomas s dva penala prvi put Cibonu dovodi u vodstvo. Plaisted promašuje dva bacanja, Tomas dodatno diže vodstvo gostiju. Do kraja dvoboja su četiri minute. Car pogađa dva od tri bacanja za povratak uspavanog Zadra. Stipčević pogađa jedno od dva, dominiraju obrane. Dvije i pol minute do kraja. Tomas rutinski izborio faul i pogodio jedno. Stipčević pogađa tricu, nova euforija na tribinama. Minuta i pol do kraja. Stipčević pogađa jedno bacanje. 39 sekundi do kraja, novi penali za Stipčevića. Pogađa oba, Zadar je vrlo blizu. Gordon u reketu, faul Boise. 30 sekundi do kraja. Gordon ubacio jedno. Tomas nakon ukradene lopte promašio tricu, Perić dodaje Ružiću za konačnih 77:72

3. četvrtina 56:49Stipćević košem otvara drugo poluvrijeme, Perasović pokušava iznenaditi uvođenjem Trohe. Gordon pogađa prvi ubačaj na utakmici. Stipćević dodaje Ružiću koji vraća na +16. Tomas vraća razliku s poluvremena. Radošević pogađa dva bacanja. Novi promašaj Gordona, Ružić s druge strane ponovno pogađa. Gordon pogađa dva slobodna bacanja i polako 'ulazi' u utakmicu. Isteklo je pola treće četvrtine. Gordon sam probija i pogađa s pet metara. Morović zaobilazi Gordona i pogađa s drugog obruča. Cibona uzvraća Trohinom tricom. Stipćević vraća za Ružića koji opet pogađa dalekometnu dvojku. Bogdanović pogađa nova dva penala, a Tomas tri sekunde kasnije vraća Cibonu u igru. Gordon novom kontrom vraća na minus pet.

Zadar se vraća serijom 4:0 koju je zaključio Perić nakon lijepog pivotiranja. Obostrane greške, zadnja minuta treće dionice. Gordon nakon skoka u napadu smanjuje na minus sedam. Morović ispivotirao Andrića i zabio horok preko puno višeg igrača.
2. četvrtina 40:26
Plaisted nakon skoka u napadu pogađa za najveću prednost Zadrana od 22:13. Druga osobna Perića, Radošević s crte smanjuje na 22:14. Tomas iznuđuje novi faul i pogađa oba bacanja. Plaisted ponovno zakucava, no i nesportskom gestom provocira Andrića i podiže klupu. Na gostovanju bi dobio tehničku, ovako se izvukao. Stipčević pogađa nakon 'lebdenja', Zadar je prvi put na dvoznamenkastoj prednosti. Radošević vraća na osam. U međuvremenu sjajna blokada Plaisteda, on danas najviše daje ritam dobroj atmosferi u Krešinoj dvorani. Cibonu mučći šut, za tricu gađaju 1/9.

Radošević (prošle su četiri minute u drugoj) skače u napadu i pogađa. Bogdanović sa penala vraća neizvjesnost. Morović pogađa tricu za sedam razlike. Cibona igra pametno, ponovno Bogdanović s linije pogađa dva bacanja. Ružić pogađa novu tricu, do poluvremena je manje od tri minute. Treća osobna Gordona koji je odigrao očajno poluvrijeme. Stipćević s penala vraća deset razlike. Morović pogađa polaganje za velikih 36:24. Morović promašuje zicer, Perić popravlja iz odbojke. Tomas pogađa dva bacanja, do odmora je sedam sekundi. Zadnja akcija  ide na Ružića koji pogađa sa sirenom.

1. četvrtina 20:13

Car pogađa kontru nakon greške Gordona. Uzvraća Tomas tricom iz kornera. Perić pogađa koš uz faul i promašuje dodatno, druga osobna Udriha u drugoj minuti. Ružić pogađa sa šest metara. Car pogađa dalekometnu tricu, Zadar ima prvu osjetniju prednost od 9:3. radošević pogađa oba bacanja nakon prekršaja Boise na šutu. Sjajno dodavanje Perića za Boisu, zicer za 11:5. Prošlo je pet minuta. Andrić smanjuje na četiri koša zaostatka. Novi zicer, Plaisted vraća na šest. Nova polukontra, Car domaćine dovodi do najvećeg vodstva na susretu. Time out Cibone.

Sjajan prodor Vukušića za 15:9. Stipčević pronalazi Plaisteda koji 'divljački' zakucava diže dvoranu. Cibona smanjuje, nakon penala Bagarića ponovno je četiri za Zadar. Opet je Ružić sam, ovoga puta pogađa tricu. Serrije promašaja na kraju četvrtine, prvi period završava sa plus sedam za Zadar.