GALIL GILBOA PRVAK

Senzacija u Izraelu, Maccabi bez naslova

28.05.2010 u 09:28

Bionic
Reading

Pobjedom 90:77 u finalu play offa Galil Gilboa osvojio je naslov izraelskog košarkaškog prvaka. Ne bi bilo čudno da u finalu nije pao nedodirljivi Maccabi iz Tel Aviva

Košarkaši Maccabija iz Tel Aviva, inače suvereni vladari izraelske lige, ostali su bez naslova u domaćem prvenstvu. To im se u posljednjih 17 godina dogodilo samo jednom.

Momčad koja je bila pretplaćena na naslove, a u kojoj igraju i dva bivša igrača Cibone, Andrew Wisniewski i Alan Anderson, poražena je u finalnoj utakmici play offa od Hapoel Gilboa Galila sa 90:77.

Momčadi Hapoela, koja je nastala 2008. godine spajanjem Hapoel Gilboa i Hapoel Galil Eliona, to je prvi naslov u klupskoj povijesti.

U jučerašnjem finalu pobjedničku momčad predvodio je Brian Randle sa 19 koševa, dok su Jeremy Pargo i Dion Dowell ubacili po 15. U poraženom sastavu Gaj Pnini postigao je 18, Doron Perkins ubacio je 14, dok je Čak Eidson meč završio sa 12 poena. U redovima Maccabija najefikasniji su bili Pnini sa 18 koševa i Perkins sa 14, Anderson je zabio devet, a Wisniewski dva koša.