OKRŠAJI S CIBONOM

Zadar preko uporne Cedevite do finala

25.05.2010 u 19:52

Bionic
Reading

Izuzetnu lijepu i dramatičnu utakmicu priuštili su gledateljima košarkaši Zadra i Cedevite u majstorici polufinala prvenstva Hrvatske. Na kraju je sa 81:79 (41:39) slavio Zadar koji će se za naslov boriti protiv Cibone

Cedevita je, ponovno oslabljena neigranjem Andrije Žižića, u Višnjiku furiozno krenula u utakmicu i nakon deset minuta vodila s golemih 16 koševa razlike. Ipak, domaćin se brzo pribrao i već do poluvremena vratio vodstvo.

Početkom treće stabilizirali su prednost na između pet i deset koševa, no nisu uspjeli slomiti ambiciozne novake u hrvatskoj košarkaškoj eliti. Cedevita, koju većim dijelom susreta nije služio šut za tricu, na kraju je 'namjestila nišan' i dalekometnim pogocima održavala putanju prema neizvjesnoj završnici.

Nakon tri četvrtine bez koša u završnici je proigrao Rok Stipćević koji je upisao 11 koševa, ali 25 sekundi prije kraja Anderson je smanjio na 79:78 i oteo loptu Zadranima pri izvođenju. Ipak, suci nisu svirali faul kada je Baždarić zapeo u gužvi protivničke obrane i Perić je u kontri zicerom potvrdio pobjednika. I u drugom su dvoboju suci Periću svirali sumnjiv faul u završnici. Takva je košarka, domaćin će uvijek imati tih 'pola koša' na svojoj strani.

Ponovno su se realizatorski nadmetali Perić (24) i Baždarić (25), kojega su u redovima Cedevite pratili Marsh sa 19 i Rudež sa 13 koševa. Kod Zadrana je osim Perića najviše zabio Car (13).

Tako će se po 11. put za naslov hrvatskog prvaka boriti Cibona i Zadar, a dvoboj do tri pobjede počinje u subotu u Zagrebu.