NBA DOIGRAVANJE

Boston u finalu Istoka; James odlazi iz Cavsa?

14.05.2010 u 09:43

Bionic
Reading

Košarkaši Boston Celticsa plasirali su se u finale Istočne konferencije NBA lige nakon što su u šestoj utakmici kod kuće svladali Cleveland Cavalierse s 94:85.

Sedamnaesterostruki NBA prvak Boston je seriju dobio s 4:2, a u finalu Istoka će igrati s Orlando Magicom za 21. finale u povijesti.

Unatoč prognozama, Kelti su eliminirali najbolju momčad regularne sezone Cavalierse, čija je superzvijezda LeBron James bio toliko razočaran ispadanjem da je najavio odlazak.

'Ovaj poraz me boli, zapravo je ovo šok koji me potiče na razmišljanje. Moj jedini cilj u životu je osvajanje NBA lige, a nemam baš previše vremena. Uostalom, 1. srpnja mi istječe ugovor s Cavsima, a dotad ću imati dovoljno vremena za odluke', kazao je James, koji je utakmicu okončao s "triple-doubleom" - 27 koševa, 19 skokova i 10 asista, ali je imao i devet izgubljenih lopti.

Cavaliersi su trebali čudesan učinak od Jamesa da ostanu u igri za finale jer je Boston odigrao sjajnu utakmicu, koju su kontrolirali od samog početka. Kevin Garnett (22, 12 skokova), Rajon Rondo (21,12 asista), Paul Pierce (13) i ostali Kelti u drugom poluvremenu su imali odgovor na sve napore Cavsa, i napadački, ali i u obrani protiv Jamesa.

'Ovo su bile zapravo brutalne utakmice. Dokazali smo kvalitetu i dokazali smo da možemo uspješno čuvati LeBrona, iako se radi u čudovištu. No, mi imamo svoje adute, nemamo LeBrona, ali imao deset sjajnih igrača', kazao je trener Celticsa Doc Rivers.

Prva utakmica finala istoka igra se u nedjelju navečer u Orlandu, a Magic je u nevjerojatnoj formi. Do finala su došli s po 4:0 pobjedama protiv Charlotte i Atlante.