NBA DOIGRAVANJE

Hawksi u polufinalu, Bryant za pobjedu Lakersa

03.05.2010 u 10:00

Bionic
Reading

Kobe Bryant je u prvoj utakmici drugog kruga u nedjelju navečer doigravanja protiv Utah Jazza spasio svoje Lakerse.

Bryant je zabio 11 od ukupno 31 koša u zadnje četiri minute i aktualni prvaci su pobijedili gostujući Utah Jazz 104:99.

'Osjećao sam da ga treba opteretiti danas', kazao je trener Lakersa Phil Jackson govoreći o Bryantu koji je imao šut 12 od 19 iz igre i koji je pogodio svih sedam slobodnih bacanja u 31 minuti.

Španjolac Pau Gasol je zabio 25 koševa uz 12 skokova i pet blokada za Lakerse koji su vodili 14 koševa u prvom poluvremenu i imali vodstvo od sedam koševa na početku zadnje četvrtine prije nego su to izgubili i prije nego je uskočio Bryant.

Dok su se Gasol i Bryant odmarali na klupi vodstvo Lakersa od 82:75 se istopilo na samo jedan koš.

Jazzeri su izgradili svoje najveće vodstvo od 93:89 zahvaljujući polaganju Wesleya Matthewsa četiri minute prije kraja čime je uzrokovao nelagodu kod 18.997 navijača u Staples Centru, ali ih je onda umirio Bryant. On je zabio sedam koševa zaredom vrativši vodstvo Lakersima 96:93.

Deron Williams je imao dva slobodna bacanja čime je opet doveo Jazz na koš razlike, ali je Lamar Odom (devet koševa i 12 skokova) uhvatio loptu nakon Bryantovog promašaja i zakucao.

Bryantov niz od 11:2 dao je Lakersima vodstvo od 100:95 23 sekunde prije kraja.

Williams je zabio 24 koša uz osam asistencija, Boozer je završio utakmicu sa 18 koševa i 12 skokova za Utah, koji je izgubio 15 utakmica zaredom u Staples Centru.

Jazz će imati priliku izjednačiti se s Lakersima po broju pobjeda u utorak u Los Angelesu.

Atlanta Hawksi su u zadnjoj utakmici prvog kruga doigravanja došli do četvrte pobjede i plasirali se dalje. Hawksi su sinoć svladali Milwaukee Buckse 95:74.

Jamal Crawford je postigao 22 pogotka, Al Horford 16 uz 15 skokova.

Trećeplasirani Hawksi će tako u drugom krugu igrati protiv odmorenog drugoplasiranog Orlando Magica u konferencijskom polufinalu počevši od utorka. Josh Smith i Mike Bibby su zabili svaki po 15 koševa za Hawkse koji su vodili u poluvremenu 53-40, a onda povećali razliku na 24 do kraja utakmice.

Brandon Jennings je utakmicu završio sa 15 koševa, dok su Luc Richard Mbah i Ersan Ilyasova zabili svaki po 13 koševa za Milwaukee.