BOLI PORAZ OD PARTIZANA

Cibona: Previše se toga događalo na našu štetu da bismo šutjeli

27.04.2010 u 14:02

Bionic
Reading

Točno u podne jake logističke snage Cibone, predvođene direktorom Knegom i sportskim direktorom Nakićem, obratile su se sedmoj sili u povodu odluke NLB lige da odbija žalbu 'vukova' zbog neregularnog pobjedničkog koša Dušana Kecmana

Kao pravi legalisti, u Ciboni prihvaćaju odluku povjerenika lige Josipa Bilića koji je odbio njihovu žalbu zbog sporne završnice koju je beogradski Partizan dobio 75:74. Cibonaši uz to nemaju ni mogućnost za žalbu, jer je ova odluka povjerenika lige konačna.

'Ne slažemo se s nekim stvarima i zbog toga smo podnijeli žalbu koja je odbijena', kazao je u uvodu direktor cibosa Andro Knego, koji je odmah prepustio riječ Mihovilu Nakiću, a on je, među ostalim, pokazao novinarima snimku za koju u Ciboni tvrde da pokazuje kako je semafor u jednom trenutku bio ugašen iako to nije smio biti.

'Utakmica nije završila regularno. Naš naglasak u žalbi je bio na tome da nije moguće postići koš u 0,6 sekundi u pokretu kakve je radio Kecman. Suci su trebali pričekati da se parket raščisti, a onda nastaviti s igrom. Također, suci i delegat nisu se konzultirali s mjeriteljem vremena, a morali su. Previše se stvari događalo na našu štetu ove sezone da bismo šutjeli', kazao je Nakić.

Gledajući snimku koja je puštena novinarima u Ciboni, može se reći da nije sporno to je li Kecman uputio šut u vremenu, već je problem što u jednom trenutku semafor nije radio.

'Tehnički je nemoguće uputiti šut u tom vremenu', tvrdi Nakić koji smatra da bi se u NLB ligi trebao uvesti 'instant replay', kao u Euroligi.