REPOVI FINALA NLB LIGE

Cibona uložila žalbu, odluka za koji dan

26.04.2010 u 12:39

Bionic
Reading

Nakon nevjerojatnog poraza u finalu regionalne NLB lige kada su uspjeli primiti koš u 0,6 sekundi, Cibona je odlučila uložiti žalbu tvrdeći da se radi o neregularno postignutom košu

Prava drama događala se u posljednjim trenucima finala NLB lige između Cibone i Partizana. Prvo je Bojan Bogdanović 0,6 sekundi prije isteka vremena postigao tricu za vodstvo 'vukova' 74:72. I kad se činilo da je Cibona osvojila naslov, Partizan je preko Kecmana u tih preostalih 0,6 sekundi postigao pogodak. U Ciboni tvrde neregularan, zato su i uložili žalbu.

'Uputili smo žalbu povjereniku natjecanja, odnosno tijelu za žalbu. Ona se temelji na dvije pretpostavke. Prva je ta da je za vrijeme napada Partizana teren bio pun, što igrača, što ljudi u civilu. Druga je ta da ona kretnja koju je napravio Kecman, znači primanje lopte, okret i šutiranje, ne može napraviti u roku od 0,6 sekundi. Samo šutirati da, ali ne i sve kretnje', kazao je glasnogovornik Cibone Ivan Jurković.

Na pitanje kada bi se trebalo odlučivati o Ciboninoj žalbi, Jurković je kazao da bi odluka trebala biti konačna za dan-dva.