NIJE PRVI PUTA

Kecman i prije Cibone pogađao trice s centra

26.04.2010 u 09:35

Bionic
Reading

Je li Kecman u finalu NLB lige protiv Cibone mogao u samo 0,6 sekundi postići koš ili ne, raspravljat će se još danima, ako ne i tjednima. No, ostaje činjenica da Kecmanu to nije prvi puta da je pogodio koš s centra

Partizan je na kraju i po četvrti puta zaredom osvojio NLB ligu. Ovog puta protiv Cibone košem Kecmana s centra igrališta kada su se i gledatelji i igrači Cibone već veselili trijumfu. No, da je košarka nepredvidiva igra, pokazalo se i u ovom ogledu jer je Kecman u samo 0,6 sekundi prije kraja utakmice uzeo loptu i uspio sa svog dijela igrališta pogoditi za pobjedu Partizana.

Možda bi igrači Cibone i ozbiljnije čuvali Kecmana da su znali da mu takvi šutevi nisu rijetkost. Dok je nosio dres atenskog Panathinaikosa, srpski je košarkaš također postigao nevjerojatan koš. Istina, tada je Pao igrao euroligaški meč s Romom i Kecmanov koš nije bio presudan, no moglo je biti dovoljno upozorenje za 'vukove'. Svojedobno je Cibona poražena i od Maccabija u posljednjoj sekundi, mada su cijelu utakmici debelo vodili, no očito da su porazi u posljednjim sekundama postali sudbina Cibone.

Kecman je i ranije pokazao da zna pogoditi s centra


Opet, povijest je hrvatskoj košarci donijela mnoge poraze u posljednjim sekundama, a svi se sjećaju trice Aleksandra Đorđevića na Europskom prvenstvu 1997. godine kada je upravo njegovim košem Jugoslavija pobijedila Hrvatsku 64:62 te mnogi tu utakmicu smatraju prijelomnom, nakon koje je počeo pad hrvatske košarke.

A nemojmo zaboraviti ni dramatičan susret na Europskom prvenstvu 2001. kada je Hrvatska u četvrtfinalu izgubila od domaćina Turske 87:85. Prvo smo ispustili vodstvo od 19 koševa razlike, da bismo dvije sekunde prije kraja regularnog dijela utakmice imali vodstvo do jednog koša, ali je Turkcan iz slobodnog bacanja izjednačio, a onda smo u produžetku pali.

Đorđevićeva trica protiv Hrvatske