U FINALU NLB LIGE

Partizanovo slavlje usred Zagreba

25.04.2010 u 19:44

Bionic
Reading

Košem u posljednjoj desetinki utakmice Partizan je stigao do pobjede 75:74 nad Cibonom i po četvrti put uzastopce osvojio naslov najbolje momčadi regionalne lige. Nažalost, ta nas je završnica podsjetila na nesretni poraz nogometaša Hrvatske od Turske u četvrtfinalu EURA

Nakon neizvjesne i izjednačene utakmice u kojoj je Partizan gotovo cijelim tijekom diktirao tempo te čak triput vodio sa šest i više koševa prednosti, a domaćini se uspijevali vratiti, rasplet je stigao u produžetku.

Bogdanović je sekundu prije kraja pogodio svoje prve koševe za momčad i govoto osigurao pobjedu Cibone i prvi naslov NLB lige zagrebačkoj momčadi. Naravno, u prepunoj Areni tada je nastala euforija, ali na semaforu je ostalo još 0,6 sekundi do kraja, a Kecman je primio loptu, izbacio je i pogodio za konačnih 75:74, to jest preokret i pobjedu Partizana.
Bila to vrlo uzbudljiva utakmica dostojna finala NLB lige. Nakon izjednačene prve četvrtine, koju je Partizan dobio sa 15:14, gosti iz Beograda na početku drugog dijela su napravili seriju 7:0 za vodstvo 22:14. No, Cibona se uspjela vratiti i prvo polvrijeme je završeno sa poravnatim rezultatom 31:31.



No, problem je bio što je Cibona u prvom poluvremenu imala samo dvojicu raspoloženih igrača u napadu i oni su ubacili 29 od 31 koša Cibone. Bili su to Marko Tomas koji je ubacio 14, a te Gordon sa 15 koševa.

U trećoj četvrtini nastavila se priča iz prvog poluvremena, opet su u Cibonim redovima pogađali samo Tomas i Gordon, zahvaljujući njima je prednost Partizana 41:36 ponovno bila anulirana do kraja četvrtine, koja je završila izjednačeno 44:44.

Partizan je ponovno početkom zadnje četvrtine imao pet koševa viška (52:47), ali Cibona je opet vratila utakmicu u 'egal'. Minutu i pol prije kraja Partizan je imao vodstvo 60:57, ali Bogdanović i Gordom su iz slobodnih bacanja uspjeli poravnati na 60:60.

Cibona je odličnom obranom uspjela zaustaviti posljednji napad gostiju, i ostalo im je 13 sekundi do dođu do pobjede. No, Tomas iz teške situacije nije uspio pogoditi. A onda je stigao gore opisani produžetak i rasplet za pamćenje.

Inače, u prepunoj Areni, u kojoj se okupilo 15.600 gledatelja, dogodio se i incident sredinom treće četvrtine, kada su gostujući navijači uspjeli isporovocirati domaće pa ih je od 'odmazde' morala spašavati redarska služba i policija. Nažalost, bio je to incident koji se, po svemu sudeći, nije mogao spriječiti jer divljaci, pa makar stigli i 'na kapaljku', uvijek će napraviti željeno.