TRAŽI SE 'OSMI PUTNIK'

Sjajni Rose doveo Chicago bliže doigravanju

14.04.2010 u 09:27

Bionic
Reading

Derrick Rose je predvodio Chicago Bullse da dođu na samo jednu pobjedu od doigravanja, zabivši u utorak 39 koševa kada je njegova ekipa svladala Boston Celticse 101:93

Kirk Hinrich je dodao 30 koševa za Bullse, koji su obnovili vodstvo od jedne utakmice ispred Toronto Raptorsa za osmo i zadnje mjesto u doigravanju Istočne konferencije, jednu utakmicu prije kraja koju igraju u srijedu sa Charlotte Bobcatsima.

Chicago, za sigurno doigravanje, treba ili pobijediti u srijedu ili Raptorsi trebaju izgubiti u utakmici protiv New York Knicksa.

Toronto ima prednost jer je pobijedio u dvije od tri utakmice protiv Bullsa ovu sezonu.

Bullsi (40:41) su gubili jedan koš od Celticsa nakon tri četvrtine, ali su u četvrtoj ostvarili seriju od 14:4.

Paul Pierce je zabio 28 koševa za Boston koji je izgubio šest od devet utakmica i sada je pao na četvrto mjesto u Istočnoj konferenciji.

Osim ovog duela između Bullsa i Raptorsa, ostaje još jedna manja neizvjesnost u Istočnoj konferenciji - Milwaukee (6.) koji cilja na 5. poziciju gdje je Miami. No, to će biti teško, jer Bucksi trebaju dobiti Boston, a Miami bi trebao izgubiti na domaćem terenu od New Jerseya, najgore ekipe ove sezone u NBA.

Ostalo je već zaključeno na Istoku: Cleveland je prvi, Orlando drugi, Atlanta treća, Boston četvrti i Charlotte sedma.

Na Zapadu sve su ekipe koje su se plasirale u doigravanje bile poznate već prošli tjedan, ali je njihov poredak nesiguran.

Los Angeles Lakersi, aktualni prvaci, završavaju regularni dio sezone na prvom mjestu i igraju protiv Oklahoma Cityja (8) u prvom krugu.

No, sve nakon toga je u magli. Portland i San Antonio se bore za šesto mjesto, dok će Dallas, Utah, Phoenix i Denver podijeliti mjesta od drugog do petog. No, kojim redoslijedom?

Dallas bi se mogao naći na drugom mjestu ako doma pobijedi San Antonio, što bi značilo da će Spursi završiti na sedmom i igrati protiv Dallasa u prvom krugu doigravanja.

No, pobjeda Utaha na domaćem terenu protiv Phoenixa u kombinaciji s porazom Dallasa protiv Spursa donijela bi drugo mjesto Jazzerima.

Suprotno tome, poraz Jazza od Sunsa, srušio bi Utah na peto mjesto iza Phoenixa (3) i Denvera (4), lišavajući ga prednosti domaćeg terena.

Rezultati:

Phoenix Suns - Denver Nuggets 123:101
Chicago Bulls - Boston Celtics 101:93
Golden State Warriors - Utah Jazz 94:103
Los Angeles Lakers - Sacramento Kings 106:100