PARIZ ČEKA

FF: Partizan na Grke, Barca protiv CSKA

02.04.2010 u 12:10

Bionic
Reading

Pete utakmice neće biti potrebne, sva četiri košarkaška velikana plasman na završni turnir Eurolige izborili su pobjedama 3:1. Od hrvatskih igrača u Parizu će početkom travnja igrati Zoran Planinić i Nikola Vujčić

Najdojmljiviju pobjedu ostvario je Partizan koji je izbacivanjem Maccabija razbuktao ionako euforično košarkaško ozračje u crno-bijelom dijelu Beograda. U polufinalu ih čeka Olympiacos, bratski klub njihovih gradskih rivala.

'Nemam im što puno preporučiti. Igraju protiv sastava u crveno-bijelom dresu, a protiv takvih imaju odličan skor', upotpunio je euforiju junak jedinog Partizanovog europskog naslova Saša Đorđević.

Olympiacos je posao završio u Poljskoj, Prokom nije imao snage za novi pothvat. Vujčić je igrao deset minuta i upisao mršavih jedan koš i dva dodavanja.

Jedini hrvatski obračun u četvrtini finala imali su Stanko Barać (Caja Laboral) i Zoran Planinić (CSKA). Planinić je upisao po jedan skok, dodavanja i blokadu, a Barać četiri koša (bez promašaja) i dva skoka.

Najbolju partiju pružio je Ante Tomić, no slabiju nego u posljednja dva dvoboja protiv Barcelone. Razlog laži u problemima s osobnim greškama, no Ante je u 22 minute upisao 10 koševa, dva skoka i blokadu.

Ukupan dojam je prilično blijed, ali statistici je kumovala i limitirana minutaža hrvatskih igrača. Ostala su još dvojica najrutiniranijih i oni bi u Parizu mogli biti važni kotačići u svojim sastavima.