TKO TU KOGA...

Agrokor: Cibona? O čemu vi pričate?

31.03.2010 u 14:01

Bionic
Reading

Dani koji su pred nama presudni su za Cibonu. Nekadašnji ponos Zagreba nokautiran je, a dugovi koji su se gomilali godinama postali su ogroman uteg za klub koji je dva puta bio na krovu Europe. Danas pod Tornjem stanuju jad i bijeda. Za rješavanje duga od preko 60 milijuna kuna treba vizija. I to opako dobra vizija i strategija. Svaka improvizacija je osuđena na propast

Svakakve priče kolaju ovih dana oko Cibone. Em da je netko opstruirao dolazak Atlantic grupe u klub, em se Ivo Jelušić, SDP-ovac po političkom opredjeljenju, povukao s mjesta predsjednika kluba, da bi se na kraju cijele priče uplela i politika, što i nije čudno ako se zna da u Hrvatskoj sporta skoro i nema bez politike. I to visoke politike.

Naime, prvi čovjek HSLS-a Darinko Kosor je kritizirajući stanje u Ciboni u ponedjeljak kazao da je 'posao s Atlantic grupom sabotiran zbog Agrokora'. S druge pak strane, Jelušić je spomenuo Agrokor u kontekstu nedostatka političke volje za dogovorom s tim prehrambenim divom.

Ulazak Atlantic grupe u Cibonu će za 'vukove' ostati tek pusti sanak. Čelnici te kompanije su jasno naglasili da odustaju od posla. I što sad? Jesu li se u Ciboni okrenuli drugoj opciji? Je li Agrokor rješenje i želi li Todorić ući u Cibonu sa svojom kompanijom?

'Mi nismo kontaktirali ni s kim, nitko nije kontaktirao s nama niti smo upoznati s problematikom', kazala nam je Anja Linić iz odnosa s javnošću Agrokora te dodala nešto što bi moglo zabrinuti ljude u klubu.

'Mi u kompaniji ne razgovaramo o tome (ulasku u Cibonu, op.a.)', ne želeći dalje ulaziti u tematiku.

Pametnome dosta. Barem zasad. Je li sada na redu ta politička volja? Ili je potrebna zdrava vizija za zdravu Cibonu? Na te odgovore nećemo dugo čekati. Vrijeme opasno curi za 'vukove'.