BLIZU FINAL FOURA

Euroliga: Partizanovo čudo u Tel Avivu

24.03.2010 u 00:07

Bionic
Reading

Tijekom večeri su odigrani prvi dvoboji četvrtine finala košarkaške Eurolige. Tri dvoboja otišla su na stranu domaćina, a jedini uspješan gost bio je beogradski Partizan

Momčad Duška Vujoševića od Maccabija je u Tel Avivu na poluvremenu gubila sa 14 koševa razlike, no sjajnom igrom u nastavku Prtizan je postigao pobjedu rezultatom 85:78. U velikom preokretu briljantan je bio Kecman sa 29 koševa, dok je McCaleb zabio 12, ali i dodao deset skokova i šest dodavanja. Kod poraženih najefikasniji su bili Perkins sa 13 i Alan Anderson sa 12 poena.

U španjolskom dvoboju Barcelona je sa 68:61 svladala Real, a u redovima gostiju Ante Tomić je zabio šest koševa uz tri skoka. Barcu su predvodili Mickeal sa 18 i Ndong sa 14 koševa. Olympiacos (Vujčić dva koša i tri skoka) je na krilima Kleize (26 koševa) u završnici slomio otpor žilavog Prokoma u čijim je redovima najefikasniji bio Woods sa 23 koša.

Najbolji Hrvat večeri bio je Zoran Planinić koji je unatoč 'samo' šest poena bio najbolje rangirani igrač u dvoboju njegovog CSKA i Caje Lboral. Razlog je po sedam skokova i asistencija, prva 'kukočevska' statistika. CSKA je bio uvjerljiv, dvoboj je završio rezultatom 86:63, a kod Caje je Stanko Barać u 11 minuta ostao bez ubačaja.

Drugi dvoboji se, na istim parketima, igraju u četvrtak, a nakon toga će svoje dvije domaće utakmice dobiti i današnji gosti. Na final fouru će nastupiti sastavi koji prvi dođu do tri pobjede.