ZADAR NA PREKRETNICI

Poduzetnici 'krpaju' tuđu bahatost svojim novcem

23.03.2010 u 13:05

Bionic
Reading

Gdje je logika da netko bjesomučno troši, a onda poduzetnici moraju 'uskočiti' i 'pokrpati' tuđe dugove? Nažalost, ovog trenutka to je jedini spas za KK Zadar

U organizaciji zadarskog gradonačelnika Zvonimira Vrančića i Darija Jurina, predsjednika Hrvatske gospodarske komore, Županijske komore Zadar, održan je sastanak na koji je pozvano 50-ak zadarskih gospodarstvenika, koji bi trebali pomoći da se Košarkaški klub Zadar izvuče iz krize. Klubu, kojemu zbog prevelikih dugova prijeti gašenje, hitno treba financijska injekcija od minimalno 10-ak milijuna kuna, da bi se prebrodila trenutačnu krizu, te dodatna sponzorska sredstva za sezone koje slijede.

Gradonačelnikovu pozivu odazvalo se 35 lokalnih gospodarstvenika, koji su obećali da će donirati određena sredstva da bi Zadar mogao uspješno završiti sezonu.

'Izuzetno sam zadovoljan odazivom predstavnika tvrtki i njihovom spremnosti da pomognu KK Zadar bez obzira na razloge koji su doveli do teške situacije. Zadar je još jednom pokazao snagu i zajedništvo za odlučne akcije', izjavio je Vrančić, koji nije želio o iznosima pomoći, jer je odlučeno da će se predstavnici tvrtki za nekoliko dana sastati s direktorom kluba Zdenkom Mičićem. Tada će se odlučiti o konačnom iznosu prikupljenih sredstava.

'Najvažnije je da KK Zadar opstane. Ovu sezonu moramo preživjeti, a onda kreće borba za povratak povjerenja sponzora', kazao je direktor kluba Zdenko Mičić.

Na sastanku je donesen i zaključak da se odgovorni u KK Zadru moraju ponašati sukladno aktualnoj situaciji, od kluba se zahtijeva reduciranje svih troškova, racionalno raspolaganje sredstvima, odnosno prilagođavanje uvjetima krize, a već do jeseni očekuje se i završetak procesa privatizacije kluba.

Nakon svega, sva ta nedopustiva rastrošnost čelnika KK Zadra u proteklim godinama dovela je taj kultni klub na rub propasti, a inicijativa da lokalni poduzetnici 'pokriju' dugovanja hvale je vrijedna. Ne samo zato da klub opstane, nego da se doslovce ne ugasi. No gdje je logika da netko troši bez plana i razmišljanja, a da drugi zatim moraju krpati? Nažalost, to je postala naša svakodnevica, ne samo u Zadru.