NBA

Bullsi u posljednjoj sekundi do slavlja

28.11.2008 u 16:55

Bionic
Reading

U odigranim NBA utakmicama najzanimljivije je bilo na ogledu Utaha i Chicaga gdje su Bullsi košem Hughesa u posljednjoj sekundi pobijedili 101:100. Neizvjesno je bilo i u Portlandu gdje su domaći TrailBlazersi pobijedili Sacramento 91:90

an Antonio Spursi su upisali petu pobjedu u posljednjih šest susreta, međutim njihove navijače je daleko više obradovao povratak na parket Manu Ginobilia koji je propustio 12 utakmica zbog ozljede gležnja. Spursi su na gostovanju porazili Memphis 94:81 i tako potvrdili kako je kriza iza njih.

Ginobili je na parketu FedExForuma proveo svega 11 minuta, postigavši 12 koševa uz četiri skoka, no nije bilo potrebe previše forsirati u prvom nastupu.

'Sretan sam što sam ponovo ovdje. Zaželio sam se igre i odlično se osjećam. Još uvijek nisam fizički posve spreman, no bitno je što ponovo igram,' kazao je Ginobili. Koliko su suigrači željno očekivali njegov povratak najbolje oslikava izjava Tima Duncana koji je Memphisu zabio 14 koševa i upisao 11 skokova, te 4 blokade.

'Napokon se vratio. Bez Manua je nemoguće očekivati pravi rezultat. S njim u sastavu smo psihički daleko jači jer znamo da će uvijek smisliti najbolje rješenje,' kazao je Duncan. Spurse su do pobjede predvodili 'rookie' George Hill sa 20 koševa, dok je Roger Mason postigao 18 koševa. U sedmom porazu Memphisa u posljednjih osam utakmica, najefikasniji igrači su bili O.J. Mayo (26 koševa) i Rudy Gay (13 koševa i 10 skokova).

Najviše drame ponudio je ogled Utah Jazza i Chicago Bullsa u kojem su gosti slavili 101:100. Pobjednički koš za Bullse postigao je Larry Hughes u posljednjim trenucima susreta nakon što je uhvatio loptu nakon promašaja Derricka Rosea. Upravo je Rose, bivši prvi izbor na draftu, bio najzaslužniji za sedmu pobjedu Bullsa i prvi domaći poraz Jazza ove sezone. Sa 25 koševa i 9 asistencija predvodio je goste, Drew Gooden je dodao 18, a Hughes 16 koševa, dok su najefikasniji u redovima Utaha bili Mehmet Okur (26) i Paul Millsap (21).

Neizvjesno je bilo i u Rose Gardenu gdje je Portland pobijedio Sacramento 91:90. Brandon Roy je sa učinkom sezone, 28 koševa bio prvi strijelac utakmice, Steve Blake je dodao 12, a Travis Outlwa 11 koševa za Portland. John Salmons je bio prvi strijelac Sacramenta sa 20 koševa, no promašio je šut za pobjedu dvije sekunde prije kraja utakmice.

Houston je pobijedio Miami 107:98 uz 28 koševa u 12 skokova Kineza Yao Minga, Ron Artest je dodao 20, a Tracy McGrady svega šest koševa. Rookie Mario Chalmers i Dwayne Wade su predvodili Miami sa po 23 koša.