GRAD KOŠARKE

KK Zadru prijeti gašenje!

17.03.2010 u 11:44

Bionic
Reading

Na kolegiju zadarskog gradonačelnika Zvonimira Vrančića situacija oko gradskog sportskog ponosa obojena je iznimno ružnim nijansama. Situacija ide tako daleko da se spominje i mogućnost gašenja KK Zadar

'Bog je stvorija čovika, a Zadar košarku', piše na legendarnom navijačkom transparentu, ali ključno pitanje glasi: Tko je u gradu košarke stvorija dugove? Nije to malena svota, riječ je o 40 milijuna kuna koji se mogu pokazati kao pretežak uteg oko vrata sportskog davljenika.

'Ne želim sada polemizirati niti ikoga izravno optuživati, ali činjenica je da je dug nastao u posljednje dvije do tri godine i da je on produkt neodgovornog vođenja kluba', kaže za Večernji list gradonačelnik i najavljuje da će pomoć tražiti od svih gradskih gospodarstvenika.

'Održat ćemo sastanak na kojem ću zatražiti pomoć u iznosu od 30 do 200 tisuća kuna. Svi moramo pomoći kako bi se izbjegao najgori scenarij', ne paničari (još) Vrančić.

Od spomenutih 40 milijuna kuna, Zadru nešto više od trećine iznosa na naplatu dolazi već ove sezone, a kao garanciju na dugove Zadar je stavio svu svoju imovinu, izuzev nove dvorane.

Suviše je to popularan klub da bi se ugasio, političari će uvijek naći rješenje za spas kada je u pitanju toliko glasova. Ali, vrijeme je za radikalan zaokret. KK Zadar se zaista drži za prilično tanku slamku spasa.