PORAZ KOJI NIŠTA NE ZNAČI

Cibona se u Španjolskoj oprostila od Eurolige

11.03.2010 u 21:22

Bionic
Reading

Porazom od Caje Laboral u posljednjem kolu skupine H košarkaške Eurolige zagrebačka Cibona oprostila se za ovu sezonu od nastupa u najprestižnijem košarkaškom natjecanju na Starom kontinentu

'Vukovi' su ipak ostali bez Eurolige, barem kad je u pitanju aktualna sezona. U posljednjem kolu skupine H poraženi su u Španjolskoj od Caje Laboral nakon produžetka sa 90:102 (19:18, 18:14, 18:17, 23:29; 12:24).

Cibona je još jednom ove sezone izgubila praktički dobivenu utakmicu. Zahvaljujući prvenstveno odličnom šutu za tricu, ubacili su ih čak 13, igrači našega prvaka su u 37. minuti imali visokih 14 pogodaka prednosti (72:58). Nažalost, za manje od dvije minute domaći su ostvarili seriju 10:0 i uveli dvoboj u neizvjesnu završnicu. U posljednjoj minuti mladi centar Cibone Leon Radošević promašio je čak četiri slobodna bacanja, pa je o pobjedniku odlučivao produžetak.

U njemu se Cibona držala samo u prve dvije minute i rezultata 90:88 za Caju Laboral, a tada je uslijedila nova velika serija od 12:0 domaćih kojom su stigli do na kraju uvjerljive pobjede.

Cibonu su predvodili Marko Tomas sa 23 i Vedran Vukušić sa 20 koševa, a najefikasniji u sastavu Caje Laboral bio je Mirza Teletović sa 25 ubačaja.

Ovom pobjedom Caja Laboral osvojila je drugo mjesto u skupini i prolazak u četvrtfinale iako je u drugoj utakmici ove skupine ruski Himki svladao Olympiakos sa 96:83. Budući da su Caja Laboral i Himki ostvarili potpuno isti omjer pobjeda i poraza (3-3) te bili izjednačeni u međusobnom omjeru, o drugom mjestu odlučivala je ukupna koš-razlika u kojoj je španjolska momčad na kraju bila uspješnija za pet poena.

Olympiakos je osvojio prvo mjesto s pet pobjeda i jednim porazom, a Cibona je posljednja s jednom pobjedom i pet poraza.