LOŠI REZULTATI

Kurtović dao ostavku, novi trener Splita Vušković

08.03.2010 u 16:44

Bionic
Reading

Trener košarkaša Splita Boris Kurtović ponudio je mandat na raspolaganje, a klub mu je pronašao zamjenu u vlastitom kadru: novi trener 'žutih' je Mladen Vušković

Ponukan lošim rezultatima i ispadanjem iz konkurencije klubova koji će igrati Ligu za prvaka, trener Splita Boris Kurtović stavio je mandat na raspolaganje predsjedniku kluba Dinu Rađi.

'Situacija je više nego ozbiljna, dugo sam vagao što učiniti i moram priznati da mi je prihvaćanje Kurtovićeve ostavke bila jedna od najtežih odluka', rekao je razočarani predsjednik Dino Rađa.

Premda je isprva bilo najavljeno da će momčad do daljnjega voditi Kurtovićev pomoćnik Saša Radović, Rađa je ipak donio odluku da momčad do kraja sezone trenira Mladen Vušković, a razgovarat će se i o eventualnom nastavku suradnje na duži rok.

Vušković je već sjedio na klupi 'žutih' na početku sezone 2002/03, a trenutno je na funkciji trenera juniora koje je odveo do naslova prvaka Hrvatske.

Ispadanje u Ligu za opstanak još jedan je u nizu udaraca nekad velikom i moćnom košarkaškom klubu koji iz godine u godinu tone sve dublje. Zadnji naslov prvaka 'žuti' su osvojili 2003, a zadnji Kup 2004. godine, nakon čega je krenuo strmoglavi pad obilježen lošim rezultatima i rasprodajom igračkog kadra.