PARTIZAN UPRSKAO

Olympiacos pobjedom udahnuo život Ciboni

04.03.2010 u 22:34

Bionic
Reading

Cibona je uvjerljivom pobjedom nad Himkijem težak posao započela jučer, ali s obzirom na omjer 1:4 u četvrtinu finala Eurolige neće moći sama. Uz pobjedu u zadnjem kolu trebale su joj dvije pobjede rasterećenog Olympiacosa. Sada im treba još samo jedna

Pobjeda Grka na svom parketu protiv Caje Laboral Ciboni je euroligaški život značila i na sreću Perasovića i njegovih igrača Olympiacos je korektno obavio prvi dio posla. Unatoč slabijem početku deklasirali su Španjolce i Cibona u zadnje kolo ulazi s prilikom za prolaz. To bi bila priča.

Bivša Tau Ceramica furiozno je otvorila utakmicu i prvu četvrtinu riješila sa sedam koševa razlike. Srećom, Grci su brzo posložili redove i u idućih 20 minuta dobili goste sa 26 koševa razlike. To im je osiguralo mirnu završnicu i konačnih 102:85, a Cibona posebno zahvalna može biti Joshu Childressu koji je upisao 20 koševa uz deset skokova. Schortanitis je dodao 19, a Kleiza 17. Po 14 su zabili Teodosić i Vujčić, a hrvatski centar je dobar dojam upotpunio sa po pet skokova i dodavanja. Kod poraženih je briljirao Mirza Teletović sa 25 koševa.

U posljednjem kolu Grci gostuju kod Himkija i ako zadrže stopostotan učinak, Cibona će na gostovanju kod Laborala dobiti priliku senzacionalno ući među osam najboljih momčadi Europe.

Tu je priliku večeras imao Partizan, ali Beograđani su sve prosuli uvjerljivim porazom u svom Pioniru od otpisanog Panathinaikosa. U sjajnoj atmosferi domaćin se nije uspio oduprijeti velikom pritisku i poražen je rezultatom 82:66. Partizan se dvije i pol trećine borio sa malim zaostatkom, no nije uspio okrenuti vodu na svoj mlin i Panathinaikos je boljom završnicom došao do prve pobjede u drugoj fazi. Pobjednike je predvodio Drew sa 22 koša, koliko je zabio i Partizanov McCaleb.

Iako imaju tri pobjede i dva poraza igrači Duška Vujoševića u nezavidnoj su poziciji. U zadnjem kolu gostuju kod Barcelone i u slučaju (očekivanog) poraza pomoći im može samo Panathinaikos koji dočekuje Maroussi. Ovisiti o međusobnom dvoboju dva grčka kluba od kojih jedan nema nikakvih ambicija nije baš ugodno.