PLUS 19

Peras nakon Himkija: Da smo bar još nekog dobili u Zagrebu

04.03.2010 u 08:24

Bionic
Reading

Cibona je protiv Himkija odigrala maestralno. Čak 19 koševa prednosti daje 'vukovima' nadu da bi u posljednjem kolu pobjedom u Vitoriji protiv Caje Laborala mogli osigurati nastup među osam najboljih momčadi Europe. Nakon utakmice trener Perasović nije krio oduševljenje nastupom svojih igrača

'Potpuno smo zasluženo pobijedili. Od prvog momenta smo diktirali ritam utakmice. Bili smo raspoloženi, posebice u prve dvije četvrtine kad smo napravili veliku razliku. Himki je imao problema s našom zonskom obranom i to smo koristili', kazao je na početku obraćanja novinarima Perasović pa je nastavio.

'Ova pobjeda nam daje nadu da pred zadnju utakmicu imamo priliku proći dalje. Naravno, ostaje žal što nismo pobijedili Caju Laboral u Zagrebu i Olympiacos.'

Da bi Cibona prošla dalje mora im se poklopiti nekoliko stvari. Olympiacos mora pobijediti Caju Laboral doma te Himki u gostima, dok 'vukovi' moraju dobiti Caju Laboral u Vitoriji.

'Svjesni smo da će u Španjolskoj biti teško, ali sam podatak da bismo mogli imati šanse veseli, pogotovo momčad kakva smo mi'.

Pohvalno se Perasović izrazio o Bogdanoviću koji je protiv Himkija pogodio šest trica bez promašaja te o Andriću.

'Bojan je jako napredovao od početka sezone. Ima jako velik voljni moment i želju za radom. Ako neće imati neke svoje mušice, bit će nositelj naše igre. Lukša je također napredovao i njegove igre nisu ostale nezapažene u Euroligi i vjerujem da će puno klubova pokazati interes za njega', završio je Perasović.